Gazete Vatan Logo

3 milyar $’lık site!

Türkiye’nin de bir online lüks pazarı oldu

Zenginlerin de kendine özel ikinci el sitesi oldu. Luxsahibi.com’da yalıdan, helikoptere Ferrari’den Rolex saate 3 milyar dolarlık 7 bin parça lüks ürün yeni sahibini arıyor.

Küresel lüks pazarı 250 milyar dolara koşarken Türkiye’nin de bir online lüks pazarı oldu. 4 ortağın kurduğu Luxsahibi.com’da özel jetten, helikoptere, yalıdan Ferrari ve Rolls-Royce’a kadar 7 bin parça lüks ürün satılıyor. Sitedeki sıfır ve ikinci el tüm ürünlerin değeri ise 3 milyar doları buluyor.

Luxsahibi.com’un ortağı ve Genel Müdürü Merter Özdemir, sitenin Türkiye’de ciddi bir ihtiyacı doldurduğunu ve sadece belirli markalar ve üst segment bir çok ürünün erişilebilir hale geldiğini söyledi. Özdemir’in verdiği bilgiye göre sitede otomobil, motosiklet, emlak, saat, helikopter, yat, antika parçalar ve klasiklere kadar çok geniş bir lüks ürün yelpazesi bulunuyor. Türkiye’de lüks ikinci el konusunda internet girişimi olmadığını belirten Özdemir, “1.5 yıl önce çalışmaya başladık. Lüks için milyar dolarlar harcanıyor ama intenetten satış yapılmıyordu. Online ilan sitelerinde birçok ürün var ancak lüks tutkunu olanlar daha ucuz markaların olduğu yerlerden alışveriş yapmayı tercih etmiyor” dedi.

36 bin üyesi var

Luxsahibi.com’un halen 36 bin üyesi var. Özdemir, Kasım ayında yapacakların kampanyanın ardından bu yıl üye sayısının 100 bine ulaşmasını bekliyor. İnternet sitesi komisyon almadan üyelik ile ücretsiz ilan yayınlıyor. Özdemir, şu an ücretsiz olan sitenin bir süre sonra paralı hale geleceğini söylüyor. Site, süper lüks ürünler için fotoğraf hizmeti de veriyor. Siteye Ortadoğu’dan ve Yunanistan’dan da büyük talep olduğunu vurgulayan Özdemir, “Türkiye’den mülk ya da lüks tüketim ürünü almak isteyenler mail yağmuruna tutuyor. Yakında farklı dillerde yayına da başlayacağız” diyor.

1 günlüğüne süper zengin yapacak

Luxsahibi.com, Kasım ayında yapacağı çekilişle bir kişiye unutulmaz bir gün yaşatacak. İnternetten üye olup başvuran herkesin katılabileceği çekilişi kazanan kişi, belirlenen günün tamamını süper zengin gibi geçirecek. Helikopterle İstanbul’ turu atacak, yatla Boğaz’ı turlayacak. Ayrıca lüks bir mağazaya gidip bedava alışveriş yapacak. Talihli, zenginliğin en önemli göstergelerinden olan Ferrari’yi de kullanacak.

45 milyon $’lık yalı satılık

- Boğaz’da Üsküdar Beylerbeyi’nde 45 milyon dolarlık yalı.

- Ünlü NBA oyuncusu Michael Jordan’ın koleksiyonundan alınan 135 bin dolarlık 1959 model Cadillac Deville.

- Dünyaca ünlü puro markası Cohiba için OMAS’ın tasarladığı 1.600 euroluk kalem.

- Picasso’nun anısına tasarlanan ve sadece 39 adet üretilen Montblanc Artisan Edition kalem.

- 1932’de İngiliz kraliyet ailesi için üretilen Dear B isimli özel yat.

- Airbus A319 özel jet.

- 70 bin euroluk Patek Philippe-Grand Comp. Perpetual Calendar saat.

- 12 Rolls Royce, 40 Bentley, 90 Ferrari, 33 Lamborghini, 29 Aston Martin, 440 Porsche.

- 6.5 milyon euroluk Mangusta yat.

Haberin Devamı