Gazete Vatan Logo

3 kurum için de emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetleri burada!

3 kurum yani SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları için emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Böylelikle emekli olmadan maaşınızı öğrenme şansına sahipsiniz. Ayrıntılar haberimizde...

3 kurum için de emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetleri burada!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri vatandaşa pek çok sigorta ve emeklilik işleminde önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor. Sigorta mükellefleri ve emekliler özellikle de günümüz modern teknolojik yenilikleri ile birlikte bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilme ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş kapsamlı online hizmet uygulamalarını kullanarak, sigorta ve emeklilik işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de uzun yıllar SSK sigortalısı olarak çalışan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarını yerine getirerek emekli olan vatandaşlar internet üzerinde yer alan SGK dijital hizmetleri ile dakikalar içerisinde SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK emeklisi internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK emekli maaşı bilgilerine internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerini kullanarak gerçekleştireceği SSK emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmet uygulaması ağı içerisinde hem sigorta mükelleflerinin hem de emeklilerin her emeklilik ve sigorta işlemlerine yönelik olarak farklı hizmet uygulamaları bulunuyor. Bunlar arasında yer alan ve SSK emeklisinin dakikalar içerisinde şifresiz ve T.C. kimlik no ile SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı sunan E-SGM uygulaması ön plana çıkıyor. Ancak SSK emeklisi son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan E-SGM uygulama sayfasına erişim sağlayamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım çalışmaları gerçekleştirilen E-SGM uygulamasının erişim dışı olması nedeni ile SSK emeklisi SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sanal devlet portalı e-Devlet sistemine internete erişim sağlayabildiği her yerden turkiye.gov.tr adresini kullanarak doğrudan erişim sağlayabilen SSK emeklisi ‘sisteme giriş’ ekranında kimlik doğrulaması yaparak, sisteme giriş yapabiliyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresinde kimlik doğrulaması ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. SSK emeklisi daha sonra SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler kategorisi altındaki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından kolaylıkla herhangi ek bir bilgi girmeden gerçekleştirebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde halen aktif olarak SSK sigortalısı olan vatandaşlar içinde emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı olacak SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması hizmeti bulunuyor. SSK sigortalısının sadece dakikalar içerisinde herhangi bir şifre girmesine gerek olmadan internete erişim sağlayabildiği her yerden gerçekleştirebildiği bu online SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini girmeleri yeterli oluyor.

Haberin Devamı