Gazete Vatan Logo

3 kez saldırmayı bekledi dolu polis aracı gelmedi

Bahçelievler’de ele geçirilen 56 kilo bomba yüklü araçla eylem yapmaya hazırlanan terörist Hamza Doğrul ‘3 kez bekledim ancak dolu polis otobüsü gelmedi’ diye ifade verdi

3 kez saldırmayı bekledi  dolu polis aracı gelmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bahçelievler’de 13 Aralık 2017 günü ele geçirilen 56 kilo bomba yüklü araca ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, 14 tutuklu şüpheli hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından iddianame hazırladı. Emniyet güçlerinin bomba yüklü aracı yakalamasının perde arkası iddianameye yansıdı.

‘Binbir surat Gülsüm’

Terör örgütü PKK’nın deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda emniyet güçleri ‘Binbir surat’ olarak bilinen BİRSO kod adlı terörist Gülsüm Başkalene’nin sansasyonel bir eylem planladığı istihbaratını aldı. İstihbaratı derinleştiren polis, Başkalene’nin 6 Aralık 2017 günü 34 MYN plakalı bir araç satın aldığını tespit etti. Bunun üzerine İstanbul’da aracı aramaya başlayan polis ekipleri, 13 Aralık 2017 günü aracın Bahçelievler’deki adreste olduğunu belirledi. Teröristlerin aracı ani bir hareketle kaçırmamaları için ön lastikleri bıçakla keserek beklemeye başladı. Bir süre sonra saldırıyı düzenleyecek olan terörist Hamza Doğrul aracın yanına geldi ve lastiklerin patlak olduğunu görmesiyle lastikçi getirdiği sırada polis teröristi yakaladı. Terörist Hamza Doğrul yakalandığı sırada “Apocuyum onun önderliğinde kanımın son damlasına kadar savaşmaya devam edeceğim” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Talimat Kobani’den

Saldırıyı düzenleyecek olan terörist Hamza Doğrul ifadesinde ise planlarını tek tek itiraf etti. Örgütte Sergeft kod adıyla bilindiğini, saldırı talimatının kendisine Kobani’de Mahmut kod adlı terörist tarafından verildiğini söyleyen Doğrul, kendisine mühimmat ile birlikte 21 bin TL para ve saldırının yapılacağı Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün krokisi verildiğini anlattı. Daha sonra patlayıcı malzemeleri çuvallara koyarak Kobani’den Türkiye’ye Suruç tarafından 4 Kasım 2017 günü Fırat kod adlı teröristin yardımıyla geçerek İstanbul’a geldiklerini anlattı.

‘İşler ters gitti’

Doğrul ifadesinde 28 Kasım’da akşam saatlerinde Fırat kod adlı bir teröristle keşif çalışması yaptıklarını ve Gümüşsuyu Caddesi’nin saldırı için uygun bir nokta olduğuna karar verdiğini belirtti. 11 Aralık 2017 günü saldırı için bomba yüklü Ducato marka araçla bölgeye gittiğini söyleyen Doğrul, ilk gelen Çevik Kuvvet otobüsünün boş olması nedeniyle saldırıyı yapmadığını anlattı. Orada bir süre daha beklediğini ama başka polis otobüsün gelmemesi üzerine Fırat kod adlı teröriste ‘İşler bildiğin gibi olmadı biraz ters gitti’ şeklinde mesaj atarak o bölgeden ayrıldığını söyledi. 12 Aralık günü 14.30’da Çevik Kuvvet’e saldırı için uygun zaman beklemeye başladığını söyleyen terörist Doğrul ancak 17.30’a kadar yine polis otobüsünün gelmemesi üzerine bölgeden ayrıldığını, bir sonraki gün 13 Aralık’ta Bahçelievler’de bomba yüklü aracın yanına gittiğinde ön iki tekerleğinin lastiğinin inik olduğunu fark ederek lastikçi getirdiğinde polisler tarafından yakalandığını söyledi.

Haberin Devamı