Gazete Vatan Logo

3 kent gezdi tüm ailesini katletti

Silahlı saldırgan ev ev dolaşıp 7 kişiyi katletti

ABD’de 27 yaşındaki silahlı saldırgan ev ev dolaşıp annesini, teyzesini, amcasını, dedesini, sevgilisini, 1 yaşındaki yeğenini ve büyükannesini öldürdü. Önüne çıkan 6 kişi de kurşunların hedefi oldu. Polisle çatıştıktan sonra intihar etti.

ABD’de cinnet geçiren bir adam, üç ayrı bölgede insanların kanını donduracak cinsten bir katliama imza attı. 27 yaşındaki Michael McLendon isimli saldırgan, önce Kingston kentine giderek annesinin yaşadığı evi annesi ve kız arkadaşı içindeyken ateşe verdi. Annesi, kız arkadaşı ve evdeki 4 köpek yanarak öldü. Ardından bir kaç kilometre uzaklıktaki Samson kentine geçti. Burda yaşayan amcasını, teyzesini, dedesini, büyükannesini ve bir yaşındaki yeğenini öldürdü. Sonraki hedefi akrabalarının kapı komşuları oldu. Aile evinin yanındaki iki eve teker teker girerek burada birer kişiyi öldürdü. Bu arada silah seslerine tepki veren polis de saldırganın peşine düştü. Kovalamaca sırasında McLendon önüne çıkan herkese kurşun yağdırmaya devam etti.

İşini yapıyor gibiydi

Markette alışveriş yapan bir adamı ve benzin istasyonundaki bir kadını öldürdü. Ardından 19 km uzaklıkta çalıştığı metal fabrikasının bulunduğu Geneva kentine kaçtı. Polis mağazalara ve otoyoldan geçen araçlara ateş açan saldırganı yakalamak için yola barikat kurdu. Barikatı aşmak için çatışmaya giren McLendon 30 kurşun yağdırdı. Bir polis çelik yeleği sayesinde ölmekten kurtuldu. Sonunda yakalanacağını anlayan saldırgan silahını kendisine doğrulttu ve intihar etti. ABD’yi şok eden katliamda saldırgan dahil toplam 11 kişi hayatını kaybetti. Reliable Metal isimli fabrikada çalışan McLendon’un kısa bir süre önce işinden ayrıldığı açıklandı. Görgü tanıkları saldırganın çok sakin olduğunu ve “sanki işini yapıyormuş gibi” hareket ettiğini ifade etti. ABD’de giderek artan bu tür cinayetler artık hayatın bir parçası olarak tanımlanmaya başladı. Toplu cinayetler son olarak Los Angeles’ta Noel Baba kıyafetindeki bir adamın Noel arefesinde evindeki 9 konuğunu öldürmesi, Nisan 2007’de Virginia’da bir üniversite öğrencisinin 32 kişiyi ve daha sonra kendini öldürmesi yer alıyor.

Gözlerimde yaş kalmadı

Geneva Şerif Yardımcısı Josh Myers, Michael McLendon’u durdurmak için kurulan polis timinde görevliydi. Ancak saldırganın karısını ve bir yaşındaki çocuğunu öldürdüğünü bilmiyordu. Haberi öğrenince yıkıldı. Yaptığı açıklamada, “O kadar çok ağladım ki; artık gözlerimde yaş kalmadı” dedi.

Meksika’da yol kenarında beş kesik baş

Meksika’da Guadalajara kentinde, yol kenarında soğutucu kutularının içinde 5 kesik baş bulundu. Polis, başların ya uyuşturucu çetesi üyelerine ya da polis ihbarcılarına ait olduğunu düşünüyor. Başların 30-35 yaşlarındaki erkeklere ait olduğunu ve soğutucuların içinde “Goyo” isimli bir şahsa yazılmış tehdit mektupları bulundu. Meksika’da, uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşta taraflar, sık sık rakip çetelerin üyelerinin başlarını kesiyor. Meksika’da, uyuşturucu çetelerinin karıştığı şiddet olaylarında, geçen yıl yaklaşık 5 bin 300 kişi öldü. Bunlardan 160’ı, başı kesilerek infaz edildi.

Haberin Devamı