Gazete Vatan Logo

3 kadın terörist anlattı: İkinci hendek planı!

YPG’den kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 kadın, PKK’nın yeni planını deşifre etti: İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde silah ve mühimmat depoluyorlar. Türkiye’nin hiç beklemediği anda yeni bir hendek savaşı başlatacaklar

3 kadın terörist anlattı: İkinci hendek planı!

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’den kaçarak Kilis’te polise teslim olan 3 kadın, etkin pişmanlıktan faydalanarak bildikleri her şeyi anlattı. İfadelerinde örgüte arkadaşları ve çevresindekilerin yönlendirmesiyle katıldığını söyleyen kadınlardan K.Y., Suriye’nin Haseke bölgesinde bulunan sözde “Cizire kantonu” olarak adlandırılan bölgede görev aldığını belirterek, şunları anlattı: Örgüt içi değerlendirme ve talimat toplantılarında, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde gizli yapılanmalara gittiklerini, silah ve mühimmat depoladıklarını, Türkiye’nin hiç beklemediği bir zamanda yeni bir hendek savaşı başlatarak kesin sonuç elde edeceklerini anlattılar. Daha öncekinden farklı olarak daha fazla kitlenin harekete geçirileceği yönünde konuşmaların olduğundan bahsedilirdi. Amaçlarının Türkiye’yi, Suriye gibi ele geçirip savaş ülkesi haline getirip sözde bağımsız bir devlet kurmak olduğu konuşulmaktaydı. Ayrıca, bunun için yeni hazırlıklara başlandı.

Enternasyonel tabur

Y.M. ise ifadesinde, şunları söyledi: Türkiye’de sol örgütlerin MLKP-TİKKO gibi, burada ‘Enternasyonel Tabur’ isimli yapılanmaları vardır. Türkiye’de faaliyette bulunan sol grupların, MLKP, TİKKO, MLSP gibi örgütlerin taburları Serekaniye’dedir (Rasulayn), iç işlerinde serbest, dış işlerinde YPG’ye bağlı hareket ederler. Münbiç hamlesine katıldığım sırada cephede yaralandım. Tedavi için Amude ile Kamışlı arasında bulunan örgütün üst düzey yöneticilerinin kaldığı yerde kaldım. Burada Şahin Cilo, Bahoz Erdal, Nalin Muş, Ruken-Jirki ve Özel kuvvetler sorumlusu Tolin’i gördüm. Yaralandıktan sonra bana pasif görev verildi.

Haberin Devamı

‘Yabancı savaşçılar YPG kıyafeti giyiyor’

K.Y. isimli terörist, örgüt içindeki yabancı askerlerle ilgili de şunları söyledi: Cizire kantonundayken bire bir Amerika ve Britanya askerlerinin kampları bulunuyordu. Onlar da bizimle birlikte YPG kıyafeti giyiyordu. Çoğu taburda 3-5 Amerikalı, Kanadalı veya İngiliz vardı. Amerika, bize açıktan her şekilde ister askeri ister mühimmat isterse lojistik destek veriyordu. Örgütün elinde tank, PMB zırhlı araç, doçka, havan, katyuşa füzesi, obüs, mayın çeşitleri ve hafif makineli silahlar var.

Haberin Devamı

Mühimmat Afrin’den

Suriye uyruklu R.I. da örgüte katıldıktan sonra Türkiye sınırındaki Peno köyünde görevlendirildiğini söyledi: Örgütte bulunduğum süre içinde başka mevzilerde Rus askerlerini gördüm. Rus askerlerinin kendi cepheleri bulunuyordu. Bu askerlerin herhangi bir örgütle savaştığını görmedim. Mühimmat depolarını mağaralara, evlerin altına ve tünellerin içlerine yapıyorlar. Mühimmat bize Afrin’den geliyor.