Gazete Vatan Logo

3 İsrailli öldürdü ailesini yaktı

Filistinli bir saldırgan, Batı Şeria’daki Har Adar Yahudi yerleşkesinde 3 İsrailli güvenlik görevlisini öldürdü. İsrail Başbakanı Netanyahu, öldürülen saldırganın evini yıkıp, yaşadığı köyü ablukaya alacaklarını duyurdu

3 İsrailli öldürdü ailesini yaktı

Son aylarda şiddet eylemlerine sahne olan Batı Şeria’da dün bir Filistinlinin düzenlediği silahlı saldırıda 3 İsrail güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Batı Şeria’daki Yahudi yerleşkelerinden Har Adar’daki kontrol noktasına gelen 37 yaşındaki Nemr Mahmud Ahmed el Cemel isimli saldırganın eylemi sırasında İsrail polisi tarafından öldürüldüğü açıklandı.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet, El Cemel’in evli ve 4 çocuk babası olduğunu, ayrıca Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinde çalışma izni bulunduğunu duyurdu.

‘Sert adımlar’

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümetin, silahlı saldırıya cevap olarak bazı adımlar atacaklarını duyurdu. Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, haftalık hükümet toplantısında, “Bugün zor bir gün. Terör saldırısını ve yankılarını soruşturma altına aldık. Gerçekleşeceğini söyleyebileceğimiz bazı adımlar var. İlk olarak saldırganın evinin yıkılması. İkincisi köyünün emniyet kordonu altına alınması ve ailesinin çalışma izninin iptal edilmesi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Netanyahu, “Saldırı, Filistin yönetiminin ve Filistinli kesimlerin uyguladığı sistematik kışkırtmanın bir neticesi. Ebu Mazin’in (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) bu saldırıyı kınamasını ve gerekçelendirmeye çalışmamasını umuyorum” ifadelerine yer verdi.

Eşinden özür diledi

İsrail basını, Nemr el Cemel adlı saldırganın eyleminden dakikalar önce sosyal medya sitesi Facebook üzerinden attığı mesajla eşinden özür dilediğini aktardı. Habere göre ‘iyi bir koca’ olamadığı için eşinden özür dileyen El Cemel karısından çocuklarına iyi bakmasını istedi.

İsrail polisinin El Cemel’in kardeşini de gözaltına aldığı duyuruldu.