Gazete Vatan Logo

3 ilimiz sallandı

Pazartesi günü İzmir'de yaşanan depremin ardından bugün 3 ilimizde depremler meydana geldi.

3 ilimiz sallandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, Karaburun açıklarında bu sabah saat 07.35'te Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem, deniz seviyesinin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. 07:24'te 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak bildirerek, depremin deniz seviyesinin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. AFAD depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yerini ise Hasseki olarak belirledi.


VAN YİNE SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgilere göre, bugün saat 07.20 sıralarından merkez üssü Mollatopuz Mahallesi’nde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Can kaybının yaşanmadığı depremin, kısa süreli paniğe neden olduğu belirtildi.

EN SON AKDENİZ 4,3'LE SALLANDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Akdeniz’de saat 10.10'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5,18 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün Girit Adası olduğu belirlendi.

Haberin Devamı