Gazete Vatan Logo

4 ilden kahreden haberler!

Hakkari, Van, Mardin ve Diyarbakır'dan kahreden haberler geldi. Hakkari, Van ve Mardin'de PKK güvenlik güçlerine saldırdı: 14 şehit, çok sayıda yaralı var. Diyarbakır'da ise kamyon zırhı araca çarptı 1 polis şehit oldu.

4 ilden kahreden haberler!

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT, 3 YARALI

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı.
Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında bu sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan 20 asker helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaralı askerlerden 3’ünün durumunun ağır olduğu ve bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.
VAN'DA 8 ŞEHİT
Alınan bilgilere göre, ilçedeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. Dün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de 8 asker şehit oldu. Van’ ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Çatışmada 11 PKK ’lının öldürüldüğü bildirildi.. Bölgedeki çatışma devam ediyor.
Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda 8 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:"2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
MARDİN'DE 2 ASKER, 1 KORUCU ŞEHİT

Haberin Devamı

Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehitlerin sayısı 3’e yükseldi. Geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy ile Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören uzman çavuşun ardından, 1 er de doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

1 uzman çavuş, 1 er ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 1 asker, 2 korucu ve sivil kadının tedavileri sürüyor.

KAMYON ZIRHI ARACA ÇARPTI: 1 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kamyonun zırhlı araca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 polis şehit oldu.

Kaza, Bismil-Diyarbakır karayolunun 4'üncü kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir kamyon, Kobra tipi zırhlı polis aracına çarptı. Kazada, zırhlı aracın açık kapısından düşen bir polis, kamyonun altında kalarak, şehit oldu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı