Gazete Vatan Logo

3 ilden 5 acı haber

Dün acı haberler art arda geldi. Şırnak Uludere’de teröristlerin döşediği EYP’lerin infilak etmesiyle 2, Kars’ta mayın patlamasıyla 2, Bitlis’teki patlamada ise 1 asker şehit düştü

3 ilden 5 acı haber

ŞIRNAK’TA SALDIRI

İlk acı haber Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi kırsalından geldi. Arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopter ile 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı içerisinde bulunan Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen, maalesef yaralı iki asker kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan askerlerin Çorum nüfusuna kayıtlı ve evli olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün ile 26 yaşındaki Manisa’nın Saruhan İlçesi’ne kayıtlı, Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı olduğu belirtildi.

KARS’TA HAİN TUZAK

Kars’ın Kağızman ilçesinde ise, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince, Türkiye’de terör açısından kritik noktalar arasında gösterilen Çemçe-Madur bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, tuzaklanan bir patlayıcı infilak etti. Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul ve Tekin Tekin’in (26) şehit olduğu olayda bir asker de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon ise sürüyor.

Haberin Devamı

BİTLİS’TE PATLAMA

Şırnak ve Kars’ın ardından Bitlis’ten de şehit haberi geldi. Bitlis’te Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada Astsubay Emrah Çelebi (30) şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.