Gazete Vatan Logo

3 ilde 9 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak, Bingöl ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisinin örgütün sözde "sorumlusu" olduğu belirlendi.

3 ilde 9 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gabar Dağı bölgesinin Keçidağı mevkisinde PKK'lı teröristlere yönelik 23. Jandarma Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Tugayı tarafından "Hançer-1" müşterek operasyonu düzenlendi.
3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda M-16, biksi ve 2 uzun namlulu silah, antitank mühimmatı, 50 kilogram amonyum nitrat, 20 litre benzin ile yaşam ve tıbbi malzemeler ele geçirildi.
2 kadın terörist örgütün sözde "sorumlusu" çıktı
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Şırnak'taki iç güvenlik operasyonlarında öldürülen bölücü terör örgütü mensubu 3 kadın teröristten birisinin sözde "YJA star sorumlusu", diğerinin de sözde "Gabar cephe sorumlu yardımcısı" olduğu bildirildi.
Operasyonlar kapsamında, Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'da da 6 terörist öldürüldü, silah ve mühimmatlarına el koyuldu.