Gazete Vatan Logo

3 il için bombalı saldırı alarmı!

Cenevre-2 Konferansı’nı sabote etmek için Ankara, İstanbul ve Hatay’da El Kaide bağlantılı IŞİD militanlarının bombalı intihar saldırısı yapabileceği ihbarı alındı.

İstihbarat birimleri, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) mensup 20 kişinin, Cenevre-2 konferansını sabote etmek amacıyla Ankara ve İstanbul ile Suriye sınırındaki Hatay’da bombalı intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaştı. IŞİD mensuplarının, özellikle büyük oteller ile Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu üyelerinin bulunduğu ve toplantı yapacağı salonları hedef alacağı saldırılar planladığı istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tüm kentleri ’ivedi’ koduyla uyardı.

Hedef listesi var

Bombalı saldırılarla ilgili intihar eylemcilerinin ellerinde hedef olarak bazı isimlerin yer aldığı listelerin de bulunduğu kaydedilen uyarı mesajında şu ifadelere yer verildi: “Hatay başta olmak üzere Ankara ve İstanbul’daki büyük otellerde ve toplantı salonlarında yapılacağı belirlenmiş. Suriye Ulusal Koalisyonu ve Hür Suriye Ordusu üyelerinin yaptığı toplantı salonlarında gerçekleştirebileceği, Hatay, Ankara ve İstanbul ile ülkemizin diğer kentlerinde Cenevre-2 Konferansının yapılacağı 22-24 Ocak 2014 tarihinde intihar saldırılarının meydana gelmesi beklenmekte. İntihar eylemcilerinin ellerinde öncelikli hedef olarak tespit edilen şahısların isimlerinin bulunduğu listelerin olduğu bilinmektedir. Söz konusu bilgilerin göz önünde bulundurulması, konunun hassasiyetine binaen mevcut güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi ve tüm personelin bilgilendirilmesi gerekmektedir.”

Sınırda iki Rus ajanı!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye istikametinden Türkiye’ye ellerinde çantalarla gelen Rus uyruklu 2 kişinin yakalandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Türkiye-Suriye hududunda Suriye istikametinden Türkiye’ye ellerinde çantalarla iki şahsın geçiş yaptığı tespit edilmiş, şahıslar yapılan ‘Dur’ ikazına uyarak teslim olmuşlardır.”

Glock’la yakalandılar

“Yakalanan şahısların, Rus uyruklu ve erkek oldukları tespit edilmiş ve üzerlerinde; bir adet “Glock” marka silah, yedi adet değişik cinste cep telefonu, üç adet mikro hafıza kartı ve bir adet taşınabilir bellek bulunmuştur. Yakalanan şahıslar Altınözü Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınmıştır.”

İki sınır kapısı kapandı

Suriye’nin Baba-Al Hava Sınır Kapısı’ndaki patlamalar sonrası can güvenliği nedeniyle Hatay’ın reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü ile Kilis’teki Öncüpınar sınır kapıları kapatıldı. Araç trafiğine kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda TIR kuyrukları oluşmaya başladı. Sadece Suriyelilerin geçişine izin verilen kapıdaki TIR kuyruğu 20 kilometreyi buldu.

Haberin Devamı