Gazete Vatan Logo

3 haftada 3 bin konut

Konut satışında faizi 0.98’e çeken Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası yoğun ilgi gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kampanya ile şu ana kadar 3 bin konutun satıldığını açıkladı.

3 haftada 3 bin konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle başta Emlak Konut olmak üzere KONUTDER, İNDER ve GYODER üyelerinin katıldığı ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası durgun konut satışlarına ciddi hareket getirdi.

29 Ağustos’ta başlayan kampanya kapsamında 3 haftada Emlek Konut projeleri ve özel sektör dahil toplam 3 bin konut satıldı. Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ProEstate Gayrimenkul ve Yatırım Forumu’nda kampanyaya ilişkin son rakamları açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yabancıların mülk edinme değerlerinin düşmesi satışı artıracak, kampanya da devam ediyor. Hepsi bir araya geldiğinde yıl sonuna kadar ciddi satışlar olacak. Kampanya kapsamında şu ana kadar ki konut satış rakamlarının 3 binin üzerine çıktığını görüyoruz” diye konuştu.

31 Ekim’e kadar devam edecek kampanya ile dövizini veya altınını peşinata çevirerek konut satın alanların yatırımları 1 yıl güvence altına alınıyor. Ayrıca, konut bedeli üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor. İndirimli konut bedeli üzerinden yüzde 10 peşinat ödeniyor. 12’inci ve 24’üncü aylarda yüzde 15’erlik ara ödemeler yapılıyor. Kalan yüzde 60’lık bedel için 120 ayda yüzde 0.98 vade farkı üzerinden bankasız ve kefilsiz taksit ödeniyor. 31 Ekim’e kadar uygulanacak KDV ve tapu harcı indirimi de ekstra avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı