Gazete Vatan Logo

3 faiz artışı kesin, 4 belki...

Küresel piyasalar bu hafta hareketli geçecek. Gözler ABD’den gelecek veriler ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile tepe yöneticilerin açıklamalarında olacak.

3 faiz artışı kesin, 4 belki...

San Francisco Fed Başkanı John Williams ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed’in faiz stratejisiyle konuşan ilk yöneticiler olarak öne çıktılar. Willams, Fed’in bu yıl faizleri 3 veya 4 kez artırması gerektiğini ve ilk faiz artırımının yakın gelecekte gerçekleşmesini beklediğini kaydetti.

Los Angeles’ta gazetecilere konuşan Willams, “Bu yıl 3 veya 4 faiz artırımı yapılması gerçekten izlenmesi gereken doğru patika” dedi. John Williams, bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) oy verme hakkı olan üyelerinden biri. Loretta Mester da Fed’in cari politika yaklaşımını gözden geçirmeye bu yıl başlayabileceğini ancak alternatif bir politikaya geçmek için eşiğin yüksek olacağını söyledi.

Mester, “Cari politika çerçevemizi ve alternatiflerini değerlendirmeye bu yıl başlamamız uygun olabilir” diye konuştu.

Bu tür gözden geçirmelerin zaman alacağını belirten Mester, ancak daha yüksek enflasyon, geçici fiyat seviyesi ve nominal büyüme hedefleri gibi diğer politika seçeneklerine açık olduğunu da vurguladı. Cleveland Fed Başkanı da bu yıl FOMC’nin oy verme hakkı olan bir üyesi.

Haberin Devamı