Gazete Vatan Logo

3. çeyrekte konut satışları artacak

CNR Expo Emlak Fuarı başladı. Sektörün kalbi fuarda atıyor.

3. çeyrekte konut satışları artacak

CNR Expo 2014 Emlak Fuarı 11 Eylül'de başladı. Yoğun katılımla başlayan fuarda, sektörün önemli isimleri ve emlak ofisleri bulundu.
Milliyet Emlak’ın da sektörle bir araya geldiği ve emlak ofislerine çeşitli hediyeler kazandırdığı fuarda ilk gün oldukça hareketli başladı.

MilliyetEmlak.com CNR Expo'ya katılan firmalardan Ağaoğlu İnşaat adına, Ali Ağaoğlu'yla bir söyleşi gerçekleştirdi.

Şu an Maslak 1453, My Home Maslak ve My Towerland projeleri satışta olan Ağaoğlu, My Newwork projesini de Ataşehir'de hayata geçirecek. My Newwork projesinde ön satış başladı. Geçtiğimiz günlerde basın açıklamasıyla serzenişte bulunan Ali Ağaoğlu, Milliyet Emlak’a fuar ve sektörle ilgili bir değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

Bengü Öner: Ali Bey fuarın ilk günü nasıl başladı? Sektöre etkisi nasıl olacak?

Ali Ağaoğlu:
Fuar gerçekten son derece başarılı. Gerçi emekleme devresi diye görüyorum ben bunu. Fuar güzel ama biz bunu Cannes'daki MIPIM'e, Dubai'deki Cityscape'e benzer hale getirmemiz lazım. Uluslararası tanıtımını ve reklamını iyi yapmak lazım. Daha fazla yabancının ilgisini çekmek lazım. Ama başlangıç olarak son derece başarılı. Biz sektördeki firmalar olarak da bu tarz girişimlere destek olmalıyız. Gerçi oluyoruz da. Şu an burada 700 metrekarelik bir alandayız. Projelerimizi burada tanıtıyoruz. Bunu daha uluslararası boyuta taşımalıyız. Bu konuda medyaya da büyük iş düşüyor.

Haberin Devamı


Bengü Öner: Konut sektöründen beklentiniz neler? Önümüzdeki dönem nasıl geçecek? Konut satışlarında artış yaşanacak mı?

Ali Ağaoğlu:
İlk yarıyı biliyorsunuz. Türkiye'de ekonomi artık konuşulmaz hale geldi. Artık taşlar yerine oturdu. Artık ekonominin gündeme gelmesi lazım. 2014'ün ilk yarısında bir düşüş oldu ama 3, çeyrekte bu telafi edilir ve 2013'teki rakamlar yakalanır diye düşünüyorum. Sektörün önü açık fakat maalesef inşaat sektörü şu an "günah keçisi." Sektöre vurmak prim yapar hale geldi. Halbuki inşaat olmasa sanayi olmaz. Sanayi olmasın demiyoruz ancak sanayinin olması için onu besleyen ana sektörlerden biri de inşaat sektörüdür.

Haberin Devamı


Kaynak: http://www.milliyetemlak.com/haber/3-ceyrekte-konut-satislari-artacak/haber.html?haberID=15174