Gazete Vatan Logo

3 bin dolar maaş veriyorlar

Kuvaziyerlerde 3 bin dolar maaşla çalışacak Türk makyaj ve güzellik uzmanları için başvurular başladı

Üst gelir grubundakilerin tatillerini geçirdiği lüks gemilere eleman arayan İngiliz Steiner şirketi, Türk güzellik uzmanlarına çağrı yaptı. Takvim'İn habeirne göre Türkiye'de MC Akademi ile anlaşan İngilizler, gemilerde çalışacak bin 500 ile 3 bin dolar arasında maaş verecekleri makyaj uzmanları arıyor.

İŞKUR İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Bu yıl yaklaşık 500 kişiyi gemilerde görevlendirecek olan şirket, yeni elemanlar için de alımlara başladı. Makyaj, bakım, manikür, pedükür gibi güzellik üzerine konularda eğitim verdikleri eski ve yeni öğrencilerini lüks gemilere gönderecek olan MC Akademi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, zengin turistlerin Türk makyajını ve Türk uzmanların yöntemlerini çok beğendiğini söyledi. Bu yüzden gemilerde özellikle Türk güzellik uzmanlarının tercih edildiğini belirten Koç, yeni alınacak 250 kursiyer için İŞKUR'la işbirliği yapıldığını ifade etti. Koç, "Bu işbirliği ile ücretsiz meslek edindirme kursları verilecek. Kursiyerlere ihtiyaçları için günlük 15 lira ödenecek. Uzaktan gelenlere de İstanbul'da kalacak yer hazırladık. Sertifikalar 3-6 ay arasında veriliyor. Kursu tamamlayanlardan seçilenler gemilerde görevlendirilecek" dedi.

YÜKLÜ BAHŞİŞ VAR

Türkiye'nin her yerinden talep geldiğini anlatan Koç, Şişli'de 50 öğrenci kapasiteli bir misafirhanelerinin bulunduğunu kaydetti. Lüks gemilerde görev yapacaklar hem dünyayı gezip, hem de para kazanacak. Yetkililer, gemilerde çalışanlara yüksek maaşın yanında, yüklü bahşiş de verildiğini ifade etti.

ARANAN ÖZELLiKLER

*21 yaşından büyük olmak.

*İyi derecede İngilizce bilmek.

*Güzellik uzmanlığı sertifikasına sahip olmak.

*En az ilkokul mezunu olmak.


Haberin Devamı