Gazete Vatan Logo

3 bin 746 hakim ve savcı yer değiştirdi

3 bin 746 hakim ve savcı yer değiştirdi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile adli yargıda 3 bin 228, idari yargıda ise 518 hâkim-savcının görev yeri değişti. Değişikliklerden bazıları şöyle:

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Büyükçekmece Başsavcı’sı olarak atandı. Ethem Sarısülük, Medeni Önlü gibi bir dizi önemli davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Afak İlleez, Ankara Batı Hâkimi olarak atandı.

- Ankara’da dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın arasında bulunduğu 103 kişi hakkında 28 Şubat davasını açan Ankara Savcısı Kemal Çetin, Adana Savcılığı’na atandı. Eski Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt ise Samsun’a gönderildi.

‘Sehven’ demişti

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı. Savcı Demir, konunun gündeme gelmesi sonrası ifade işlemi için ‘sehven’ açıklaması yapmıştı. Yine aynı adliyede görevli Savcı Okan Özsoy da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Karşıyaka (İzmir) hakimi ve YARSAS Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Trabzon hakimi oldu.

Sarıkaya Elazığ’a

- 2005 yılındaki Şemdinli olayları nedeni ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında ‘çete’ iddiasıyla soruşturma açan, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Elazığ Savcısı olarak atandı.

- Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan Roche davasında, tüm sanıklar için hapis cezası isteyen mahkemenin duruşma savcısı Veysi Büyükkılıç, Adana savcısı olarak atandı.

TACİZCİLERİ DÖVDÜRMÜŞTÜ

Sarıyer’de görev yaptığı dönemde, kendisine tacizde bulunan kişileri dövdüren Kuşadası Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.