Gazete Vatan Logo

3 bin 500 güvenlik için başvurular başladı

İGA Güvenlik Hizmetleri tarafından İstanbul Yeni Havalimanı’nda istihdam edilecek yaklaşık 3 bin 500 güvenlik görevlisi için başvurular başladı. İşe girecek güvenlik personeline, ücretsiz lojman ve özel sosyal alan gibi imkânlar da sağlanacak

3 bin 500 güvenlik için başvurular başladı

Şuan 31 binin üzerinde çalışanın bulunduğu İstanbul Yeni Havalimanı projesinde, 1 Şubat itibari ile kariyer platformlarında yer alacak ilanlar aracılığıyla kadın ve erkekten oluşan yaklaşık 3 bin 500 güvenlik ekibi istihdam edecek. Güvenlik görevlileri havalimanında kara ve hava tarafında görev yapacak. İGA Güvenlik Hizmetleri çatısı altında güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilme durumu geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek adaylar; kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını bu aydan itibaren yapabilecekler.

Başvuruları uygun görülen adaylar, daha sonra sözlü mülakata çağırılacak. İkinci aşamada mülakatı başarıyla tamamlayan adaylar, Nisan ayından itibaren İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Merkezi’nde, Sivil Havacılık Güvenliği konusunda uluslararası standartlarda, kapsamlı bir temel eğitime tabi tutulacak. Eğitimi de başarıyla bitiren adaylar Temmuz ayı itibarıyla işbaşı yapmaya başlayacak. İstihdam edilen kadın ve erkek güvenlik görevlileri için isteğe bağlı olarak, ücretsiz maksimum 4 kişilik lojmanlar ve sosyal alan tahsis edilecek.

Haberin Devamı

Havalimanının yapımı ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, özel güvenlik şirketini kendi bünyesinde kurarak özellikle sivil havacılık güvenliği konusunda uzman bir personel kitlesi oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca istihdam edilecek bu 3 bin 500 kişilik güvenlik görevlisi ekibiyle birlikte İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’de en çok güvenlik görevlisine sahip havalimanı olacak.

225 bin istihdam

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya hizmet vermesi bekleniyor. 350’den fazla noktaya uçuş imkanı sağlayacak havalimanı, dünya havacılığının da böylece merkezi olacak. Havalimanı; günlük 3 bin 500 iniş-kalkış, 42 ayda tamamlanması, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 73 milyar liralık ekonomik katkısı, 225 bin kişiye istihdam, 5.5 milyon tonluk kargo kapasitesi ve 62 kilometrelik güvenlik çemberi rakamlarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı