Gazete Vatan Logo

3 başkandan Papa'ya son görev

ABD Başkanı George W. Bush, babası eski Başkan George Bush ve eski Başkan Bill Clinton, dün Vatikan'daki San Pietro Bazilikası'na giderek Papa İkinci Jean Paul'ün naaşı önünde dua ettiler

ABD Başkanı George W. Bush, babası eski Başkan George Bush ve eski Başkan Bill Clinton, dün Vatikan'daki San Pietro Bazilikası'na giderek Papa İkinci Jean Paul'ün naaşı önünde dua ettiler. Başkanlara Başkan Bush'un eşi Laura Bush ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice eşlik da etti.

Papa'nın St. Peter's Bazilikası'nda ziyarete açılan naaşı izdihama yol açtı. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi Vatikan'a akın etti. Katolikler'in Bazilika Önünde oluşturduğu kuyruk 2 kilometreyi buldu. Papa'nın naaşını görmek isteyenler ortalama 12 saat beklemek zorunda kaldı. Bazilika'yı 48 saatte 1 milyon kişi ziyaret etti.

Yarınki cenaze töreninde ABD Başkanı Bush ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dahil 200 lider bulunacak. Bu arada cenaze günü güneş tutulması da yaşanacak. Yani Ay, Güneş ve Dünya'nın arasına girecek ve gün içinde birkaç dakikalığına gökyüzü kararacak. Ancak doğa olayı Güney Amerika ve Pasifik'ten izlenecek, bu saatlerde Roma'da gece olacak. Bu arada Katolik kardinaller yeni Papa'yı seçmek için 18 Nisan'da buluşacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı