Gazete Vatan Logo

3 bankaya ceza yağdı!

FCO'dan yapılan açıklamada, merkezleri İngiltere'de bulunan Royal Bank of Scotland (RBS), National Westminister Bank (NatWest) ve Ulster Bank'a toplamda 42 milyon sterlin para cezası uygulanacağını bildirdi. İngiltere Merkez Bankası Regülasyon Otoritesi (PRA) de toplamda üç bankaya 14 milyon sterlin para cezasını verilmesine karar verildiğini açıkladı. FCO ve PRA para cezasına gerekçe olarak, 2012 yılının haziran ayında bankaların bilgi sistemlerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle müşterilerine verdikleri hizmetlerdeki aksama gösterildi.

FCA Finansal Suç ve İcra Direktörü Tracey McDermott konuya ilişkin açıklamasında, "Modern bankacılık işlevsel, güvenilir ve dirençli bilgi sistemlerine bağlı. Bankaların işlemlerinin sekteye uğraması milyonlarca müşterilerinin işlerini yürütmek ve günlük hayatları için gerekli olan bankacılık işlemlerini sürdürememesine neden oluyor" ifadesini kullandı.

FCO, bankaların bilgi sistemlerini olası risklere karşı daha dirençli hale getirmelerinin finansal sorumlulukları içerisinde yer aldığını vurguladı.

Söz konusu bankaların, 2012 yılında bilgi sistemlerindeki yazılım sorunlarından dolayı işlem dışı kaldığı belirtilirken, birkaç hafta boyunca İngiltere2de yaklaşık 6,5 milyon banka müşterisinin online bankacılık hizmetlerine erişemediği, ATM üzerinden güncel bakiye bildirimi alamadığı anımsatıldı. Bazı müşterilerin yaşanan sorunlardan dolayı zamanında konut kredilerini de ödeyemediği, İngiltere dışından yaşayan bazı banka müşterilerinin nakit çekemediği vurgulandı.

Haberin Devamı