Gazete Vatan Logo

3.5 aylık Neva bebeğe kanser ameliyatı

Antalya’da oturan 28 yaşındaki Bahar Yıldırım ile 37 yaşındaki Ali Rıza Yıldırım’ın 30 Ocak 2017 tarihinde sezaryenle dünyaya gelen bebekleri Neva 2 aylıkken aşırı kusması üzerine ailesi hastaneye gitti. Doktor doktor gezdirilen Neva’ya, ‘reflü’ teşhisi konularak ilaç tedavisine başlandı.

3.5 aylık Neva bebeğe kanser ameliyatı

Reflü teşhisi konulan bebeğine çok küçük olduğu için ilaç vermek istemeyen anne Bahar Yıldırım, karın ulstrasonografisi çekilmesinde ısrara edince acı gerçekle karşılaştı. Neva bebeğe, ‘Nöroblastom’ teşhisi konuldu. Son gittikleri doktordan karın ulstrasonografisi çekilmesini istediklerini belirten Bahar Yıldırım, üst abdomen ultrasonografisi yapıldıktan sonra doktor bizi Akdeniz Üniversitesi çocuk Onkoloji Bölümü’ne yönlendirdi. Orada yapılan MR tetkikinde Nöroblastom teşhisi doğrulandı” dedi. Yıldırım, şunları anlattı:

“Sinir sistemi kanseri demekmiş. Genelde 5 yaş altındaki çocuklarda görülüyormuş. Neva’ya teşhis birkaç doktora gittikten sonra 3.5 aylıkken konuldu. Böbreküstü bezindeki kitle tamamen temizlendi. ‘1’inci evrede olduğu için yayılım göstermiyor’ denildi. Şu anda takip altındayız. Her ay kontrole gidiyoruz. 5 yaşına kadar sürecek.”