Gazete Vatan Logo

3. havaalanı 2019’da tamam

Nihat Özdemir, üçüncü havalimanı için tarih verdi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının inşaatına Mayıs’ta başlanacağını ve 2019’da devreye gireceğini söyledi

İstanbul’a yapılacak yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı için geri sayım başladı. İstanbul’a üçüncü havalimanın ihalesini 22.1 milyar euro+KDV ile kazanan Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu, Mayıs 2014’te ilk kazmayı vuracak.

CEO Club toplantısında konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, üçüncü havalimanı için projenin hemen hemen tamamlandığını, rötuşların yapıldığını ve Mayıs ayı başında inşaatın başlayacağını söyledi.

Önemli alanları geziyoruz

Özdemir, şu bilgileri verdi: “Projeyi hemen hemen tamamladık, son rötuşlarımızı yapıyoruz. Proje ekibimiz dünyanın en önemli havalimanlarını geziyor. Şu anda bu havalimanlarının çevre ile uyumunu inceliyorlar. Burada bizim de en önemli konumuz yeni havalimanında çevre ile uyumu nasıl sağlayacağımız. Mayıs ayı başında makinelerimiz orada çalışmaya başlayacak. 2019’un ilk günlerinde bu havalimanını devreye alacağız ve ilk uçaklar orada inip kalkmaya başlayacak.”

Yabancı bankalar kredi vermiyor!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yabancı bankaların 2009’dan bu yana proje finansmanlarında yer almadığını ve Türk bankalarının bu yükü sırtladığını söyledi. Akın, “Yabancı bankaların birçoğu eskiden buradaydı, şimdi kendileri yok ama tabelaları var. Projelerde özkaynak ciddi önem arz ediyor. Hatta bankalar projenin kaba bölümünün önemli bir kısmının özkaynakla tamamlandığını görmek istiyor. Bugün yürüyen birçok büyük projede de finansmanlar projeler başladıktan belli bir süre sonra tamamlandı” dedi. Akın, hükümetin yatırımcıya en az yüzde 20 özkaynak şartını 2011’de kanun maddesi haline getirdiğini hatırlattı.

CEO Clup toplantısında konuşan Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Fettah Tamince, ihalesini kazandıkları Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’nde 6 ay sonra 1 milyar TL’nin üzerinde bir kredi paketi için finansman arayışına çıkabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı