Gazete Vatan Logo

2K ekran çözünürlüğü savaşları başlasın

2K çözünürlüğündeki telefonlar teker teker ortaya çıkıyor

2K ekran çözünürlüğü geçtiğimiz yıl Çinli Vivo firmasının Xplay 3S telefonu ile hayatımıza girmiş bir donanımdı. O dönemde en güçlü işlemci olarak Snapdragon 800 olduğu için telefon performans anlamında en iyiyi sunamıyordu ama Vivo Xplay 3S geleceğin sınırlarını çizmişti.

Bu güne gelindiğinde ise büyük üreticilerinde sektörel bekleyişi karşılamak adına yavaş yavaş 2K çözünürlüğe (yani 2560 x 1440 piksel) geçtiğini görmekteyiz. Yarın yapılacak lansmanda bizlere tanıtılacak olan LG G3''ün de 2K ekran ile geleceği kesinleşmişken başka üreticilerde hemen hemen aynı donanıma sahip telefonlarını piyasaya sunmaya başladılar.

Motorolayı satın alan Lenovo''da 2K çözünürlüğü yarışaına geçtiğimiz yıl oldukça başarılı olan telefonı Vibe Z''nin devam telefonu ile katılıyor.

Vibe Z2 Pro adımndaki telefon 6 inç boyutunda 2560 x 1440 piksel çöüzünürlüğünde olacak. İşlemci tarafında ise tek alternatif Snapdragon 801AC bulunuyor. 2 GB sistem belleği ve micro SD kart ile arttırılabilir 16 GB ROM ile gelenecek telefonun fiyatının G3''e göre çok daha ucuz olacağı belirtilyor. Telefona ait ilk görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu konuda detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı



KAYNAK : Teknolojioku.com - 2K ekran çözünürlüğü savaşları başlasın

Amoled ekranlı Galaxy Tab S 8.4''in özellikleri ortaya çıktı