Gazete Vatan Logo

2B yasasına revize geliyor

2B yasası Başbakan'ın talimatıyla yeniden gözden geçiriliyor...

2B yasasına revize geliyor

Çekte hapis cezasını kaldıracak düzenleme ile 2B yasası Başbakan'ın talimatıyla yeniden gözden geçiriliyor. 2B'de yüksek gelir beklenen çok katlı yapıların üzerinde olduğu arsalarla ilgili çalışma derinleştiriliyor. Kat mülkiyeti sorununun nasıl aşılacağına bakılıyor.

Bakanlar Kurulu gündemine geçen hafta gelen 2B düzenlemesi Başbakan'ın talimatıyla yeniden gözden geçiriliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve kabine üyeleri, özellikle İstanbul, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerdeki değerli 2B arazileri üzerindeki çok katlı yapılardaki mülkiyet konusuna dikkat çektiler. Bu konuda karışıklık yaşanabileceği endişesini dile getirdiler. Bunun üzerine konunun tekrar ele alınması kararlaştırıldı. 2B ile ilgili düzenleme ancak Şubat ayı sonuna Meclis'e gönderilebilecek.

Yapılar kaçak statüsünde olduğu için belediyelerden kat mülkiyeti alınamıyor. Arsa üzerinden satıştaysa hak sahipliğinde karışıklık endişesi var. 2B düzenlemesi ile imar affı tartışmalarının da gündeme gelmesinden çekiniliyor. Bu kaygıyı gidermek için Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortak çalışma yürütüp sorunu aşmaya çalışacak.

Aylardır tartışılan araziler, 'rayiç bedel mi yoksa emlak vergisi üzerinden mi satılacak' konusundaysa Bakanlar Kurulu bir karara vardı. Buna göre, rayiç bedel esas alınacak ve bunun yüzde 75'inin altına düşülmeyecek.

Haberin Devamı