Gazete Vatan Logo

29 yıllık kirası 179 bin lira

Marmaris’te Kleopatra Adası’na (Sedir Adası) yolcu taşıyan teknelerin bulunduğu 10 hektarlık alanın ’B tipi mesire yeri’ olarak 29 yıllığına kiraya verilmesine tepki yağdı. Turizmciler “Buranın özel mülkiyet olması inanılmaz” diyor

29 yıllık kirası 179 bin lira

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi, Bucakalan Mevkisi’ndeki, Kleopatra Adası’na yolcu taşıyan teknelerin bulunduğu 10 hektarlık alan, ’B tipi mesire yeri’ yapılması koşuluyla, geçen 21 Temmuz’da ihale yoluyla Kayamar Turizm Yatırımları adına Abdürrahim Kaya’ya 179 bin TL karşılığında 29 yıllığına kiralandı. Şirket tarafından kiralanan arazideki tur teknelerinin yanaştığı iskelenin arka kısmında kalan sahildeki sığ alana kaya parçaları yığılarak 25 metre uzunluğunda dalgakıran yapıldı. Kayaların üzeri denizden alınan kum ile kapatıldı. Arazide yığılı taşlardan dalgakıranın daha da uzatılmak istendiği sanılırken, turizmciler ve çevreciler duruma tepki gösterdi.

‘Yapılan iş şaka gibi...’

TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ: “Orası belki de turizmin geleceğinin en önemli anahtarlarından biri. Burasının özel mülkiyet olması olacak iş değil. Kleopatra Adası’nın işletme görevini TÜRSAB olarak biz üstlendik. Adaya yılda 10 binden fazla yolcu taşıyoruz. Bu bizi ve seyahat acentelerini çok ilgilendiriyor. Yapılan iş gerçekten şaka gibi. Biz, oraya eskiden çadır bile kuramıyorduk. Çevrecilerin yapacağı eylem ve hukuk mücadelesine destek vereceğiz.”

Haberin Devamı

‘Halkın elinden alınamaz’

Muğla Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan kiralanan alan içinde Muğla’nın en fazla turist çeken örenyeri olan Kleopatra Adası’na kalkan teknelerin iskelesinin de bulunduğuna hatırlatarak “Sahilde yaz aylarında otopark, kış aylarında da çekek yeri olarak kullanılan alan var. Plaj ve azmak var. Bunların hepsi halkın kullanımına açık alanlar ve dolayısıyla halkın elinden alınamaz. Bu bir skandal” dedi. Ersan, ihalenin iptali için dava açmaya hazırlandıklarını da söyledi.