Gazete Vatan Logo

29 ilde büyük FETÖ operasyonu!

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik olarak ardışık aramalarda tespit edilen, Kara ve Hava Kuvvetleri'nde halen aktif görevde bulunan 2 Yüzbaşı, 3 Üsteğmen, 17 Astsubay ile 2 ihraç Üsteğmen, 5 ihraç Astsubay, 1 ihraç askeri öğrenci, 1 terhis Asteğmen (polis memuru) ve 1 emekli astsubay olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

29 ilde büyük FETÖ operasyonu!

İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Kayseri, Afyonkarahisar, Manisa, Batman, Iğdır ve Malatya illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Atakan D., Yüzbaşı Murat Kalkan, Üsteğmen Murat K., Üsteğmen Faruk Ö., Üsteğmen Yusuf O., ihraç Üsteğmen Abdullah H., ihraç askeri öğrenci Muhammed Z., terhis asteğmen olup halen polis memuru olarak görev yapan Barış P., Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda halen görevli Astsubaylar Ahmet D., Ali Burak B., Ali Osman E., Ayhan A., Emre T., İbrahim Z., İsmail Ö., Murat K., Murat Y., Onur M., Resul Ü., Selçuk Ö., Serdar P., Serkan C., Yunus G., Yusuf E., ihraç Astsubaylar Emre Ü., Hakan B., Özkan B., Celal K. ve emekli Astsubay Halil S. gözaltına alındı. Henüz yakalanamayan 3 şüpheli aranıyor.

İZMİR'DE FETÖ OPERASYONU

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen 11 şüpheli hakkında bu sabah İzmir, Manisa, Tokat ve Çorum illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda şüphelilerden Hacı Ömer G., Dilek Ş., Atakan Ş., Resmigül D., Ahmet Y. ve Arife Ç. yakalanarak gözaltına alındı. 5 şüpheli ise aranıyor.

Haberin Devamı

KOCAELİ 22 GÖZALTI KARARI
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ise 13’ü aktif görevde olmak üzere 20 askeri personel ve askeri şahıslarla ilgilendiği tespit edilen 2 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Alınan gözaltı kararı sonrasında Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Kocaeli merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Bartın, Bingöl, Çankırı, Kahramanmaraş, Isparta, Giresun, Zonguldak ve Yalova ilçesinde şahısların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı