Gazete Vatan Logo

29 güvensiz ürün geri toplatıldı

Çevre güvenliği için tehdit oluşturan 29 ürün için toplatma kararı alındı. Bakanlık, toplanan ürünlerin yüzde 72’sinin ithal olduğunu bildirildi

29 güvensiz ürün geri toplatıldı

Sanayi, KOBİ ve girişimcilerin üzerindeki yükün hafifletilmesi, üretim sürecinin hızlandırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı 16 maddelik destek ve önlem paketine yönelik çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Söz konusu pakette yer alan ‘Haksız Rekabetin Önüne Geçilmesi’ hedefi doğrultusunda can, mal ve çevre güvenliği açısından tehlike oluşturan ithal ürünlerin denetimleri hızlandırıldı.

Bakanlığın denetimleri sonucu güvensizliği tespit edilen 29 ürüne ilişkin toplatma kararı alındı. Bunların yüzde 72’sini ithal ürünler oluşturdu. Toplatılacak ürünler arasında elektrik motoru, su ısıtıcısı, ağda makinesi, priz, yangın söndürme cihazı, emniyet kemeri, LED lamba, saç kurutma makinesi, LED’li yılbaşı ışığı ve askı takımı gibi eşyalar yer aldı.

Denetim artacak

Bakanlık, yerli üretimin haksız rekabete maruz kalmasının önüne geçecek diğer adımları da hayata geçirdi. Bu kapsamda, test ve muayene kapasitesinin maksimum seviyeye çıkarılması ve denetçi kalitesinin artırılması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı