Gazete Vatan Logo

29 Ekim resepsiyonu İstanbul’da!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “29 Ekim resepsiyonu 3’üncü havalimanın açılışı nedeniyle İstanbul’da yapılacak” dedi, Başkan Erdoğan’ın Başkan Trump’la yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi: ABD ile Gaziantep’teki eğitim yakında bitecek

29 Ekim resepsiyonu İstanbul’da!

Cumhurbaşkanlığı kabinesi saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’deki toplantı sürerken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gazetecilere açıklamalar yaptı, “Af konusunda yanlış anlaşılma var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu İstanbul’da yapılacak” dedi.

Kalın’ın gündeme ilişkin değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

Trump’tan İdlib teşekkürü

Sayın Cumhurbaşkanımızın Trump ile bir telefon görüşmesi oldu. Brunson’ın bırakılmasının ardından ilişkilerin normalleşmesi görüşüldü. Bu konu kapatılmış oldu.

Münbiç yol haritasının önemi vurgulandı. Trump ile görüşmede FETÖ ile mücadele de görüşüldü. Trump, İdlib mutabakatı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. ABD ile Gaziantep’teki eğitim, önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu..

Afta hedef MHP değil...

Af konusunda AK Parti Sözcüsü bir açıklama yaptı. Konunun başka yerlere çekilmesi doğru olmaz. Ortada yanlış anlama ya da çarpıtma var. Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP’yi hedef alan bir açıklama söz konusu değil. Nihai karar Meclis’indir.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu bu yıl İstanbul’da yapılacak. Üçüncü havalimanının açılması münasebetiyle resepsiyon da burada olacak.

Andda süreç sürüyor

Buradan yeni bir siyasi polemiğe girmek doğru değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok. Hukuki açıdan bakıldığında Danıştay’ın kendini yürütme yerine koyup böyle karar vermesi var. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız.

S. Arabistan kardeş ülke

Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke.

Haberin Devamı

Doğu Akdeniz’deki taciz

Bizim açımızdan bir ihlal söz konusu değil. Oradaki her hangi bir tasarruf Türkiye ve Kıbrıs Türkleri dikkate alınmadan atılan adımlara müsaade etmemiz söz konusu değil. Gemilerimizin sondaj çalışmaları devam edecek. Türkiye Doğu Akdeniz’deki doğal haklarından, uluslararası hukuktan doğan haklarından hiç bir zaman vazgeçmeyecek

Yaptırımlar kalkacak mı?

Beklentimiz yaptırımların en kısa sürede kaldırılmasıdır. ABD’nin en kısa sürede adım atmasını bekliyoruz. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır

CHP’nin İş hisseleri

Cumhurbaşkanımız önemli bir tartışma başlattı. Bunun hukuki boyutu var. Siyasi tarafları olacak. Adım adım görelim bu tartışma nasıl derinleşecek. Ortada açık olan bir şey varsa o da bir siyasi partinin bu şekilde bir şirket ortağı olması ya da böyle bir yönetim yapısı içinde bulunmasının aslında Siyasi Partiler Kanunu ve pratiği açısından uygun olmadığı şeklinde.