Gazete Vatan Logo

28 Ekim Cuma günü resmi tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olacak. 29 Ekim'in Cumartesi gününe denk gelişi 28 Ekim Cuma gününün tatil olup olmayacağını gündeme getirdi. 28 Ekim Cuma yarım gün tatil oluyorken hafta sonuyla birleştirilip tam gün tatil edilecek mi?

28 Ekim Cuma günü resmi tatil mi?

Son günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan dolayı 28 Ekim Cuma gününün tam gün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. 28 Ekim Cuma günü normal şartlarda öğlenden sonra tatil. 28 Ekim'in tam gün tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapıldığında haberimizde yerini alacak.

28 Ekim Cuma günü tatil mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü sebebiyle bu sorunun cevabı özellikle öğrenciler tarafından merak ediliyor. Cumhuriyet'in İlanı'nın üzerinden 93 yıl geçti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet'in 93. yıldönümü bu sene de coşkuyla kutlanacak.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.