Gazete Vatan Logo

28 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak! Güvenlik görevlisi alım şartları neler? Kimler başvurabilir? Hangi İllerde Alım Olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitim ve yenileme eğitimi tarihlerin ile eğitimlerin biteceği tarihe yer verildi. Özel güvenlik sektörü ise istihdam sayısını artırmak için kolları sıvadı. Peki, 2020 içerisinde gerçekleştirilecek olan güvelik görevlisi alımı için paylaşılan diğer detaylar neler? Güvenlik görevlisi alım şartları neler? Kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar…

28 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak! Güvenlik görevlisi alım şartları neler? Kimler başvurabilir? Hangi İllerde Alım Olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından bir yayımlanan duyuruda 2020 yılı Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitim ve yenileme eğitimi tarihlerin ile eğitimlerin biteceği tarihe yer verildi. Özel güvenlik sektörü ise istihdam sayısını artırmak için kolları sıvadı. Güvenlik sektörünün 2019 yılında 20 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Securitas Türkiye Ülke Başkanı Kösereisoğlu, 2020 yılı hedefinin ise 28 bin istihdam olduğunu söyledi. Peki, 2020 içerisinde gerçekleştirilecek olan güvelik görevlisi alımı için paylaşılan diğer detaylar neler? Güvenlik görevlisi alım şartları neler? Kimler başvurabilir? İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

“İNSAN KAYNAĞIMIZA, BİLGİYE VE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

12 milyar lirayı bulan sektörün ciro büyüklüğünün 15 milyar liraya ulaşmasını beklediğini söyleyen Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu “Sektörde şu anda yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. 2019’da 20 bin kişi civarı istihdam oluşturuldu. 2020 yılında da en az 28 bin kişilik daha istihdam oluşturulması hedefleniyor” dedi. Kösereisoğlu, şirket olarak 2020 yılı için güçlü bir büyüme beklentileri olduğunu belirterek “2019 ciromuz 1,2 milyar TL olarak gerçekleşti. 2020’de ise 1,4 milyar TL bir ciro ve 2 bin ile 2 bin 500 kişilik istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. İnsan kaynağımıza, bilgiye ve teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda yatırım için 2020’de yaklaşık 13 milyon TL bir bütçe ayırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

"RİSK ANALİZİYLE BİRLİKTE BİLGİ DÜZEYİMİZİ SÜREKLİ ARTIYORUZ"

Dijitalleşen dünyada müşterilerin gelişmiş güvenlik çözümleri talep etmeye başladığına dikkat çeken Kösereisoğlu bu konudaki projelerini ise şöyle anlattı: Bu talep bizim rolümüzü değiştirerek, elektronik güvenlik, kurumsal risk yönetimi dahil daha geniş bir yelpazede hizmetler sunmaya yönlendirdi. Teknolojiyi kullanmak kadar, teknoloji aracılığıyla toplanan bilgiyi analiz etmekte de önemli hâle geldi. Big data hem bugün hem de yarınımız için önemli bir hazine. Gelecek bu datayı analiz edip, doğru kullanan şirketlerin olacak. Biz de bu konudan hareketle pek çok proje yürütüyoruz. Elli sekiz ülkede 370 bin çalışanla hizmet veriyoruz. Binlerce projenin güvenliğini sağlıyor. Tüm bu projelerden toplanan bilgiler merkezde toplanıyor. Şu an bu bilgileri anlamlandırma üzerine çalışıyoruz. Gelecekte mesela, ocak ayında, akşam saatlerinde, X projesinde güvenlik ihlalleri olacağını tahmin edebilecek. Daha olay gerçekleşmeden önlem alabileceğiz. Ya da hava durumunun ya da sıcaklığıyla paralel olayları değerlendirebileceğiz. Hatta yapay zekâ, durumu yorumlayıp gerekli tedbirleri anında alabilecek. Mesela güvenlik ihlallerinde bölgeyi kapatma ya da kolluk kuvvetlerini anında bilgilendirme gibi konuları insansız yürütebilecek. Akıllı teknoloji yolculuğumuzun henüz başında olmakla birlikte risk analiziyle birlikte bilgi düzeyimizi sürekli artıyoruz.

Haberin Devamı

SINAV NE ZAMAN OLACAK?

Sınav takvimi ile ilgili yapılan açıklamada tarihler ve sınav yerleri şu şekilde belirtildi:

Haberin Devamı

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?
Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödeyerek katılabilirsiniz. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.
Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.

Haberin Devamı

HANGİ İLLERDE ALIM OLACAK?

28 bin güvenlik görevlisi alımı için hangi iller kapsamında alım yapılacağı ile ilgili bir açıklama bulunmazken GÜSOD tarafından daha önce kamuya gerçekleştirilen güvenlik görevlisi alımlarından, istihdam edilen bireylerin Türkiye’nin birçok farklı il ve ilçesinde görevlendirildikleri bilinmektedir. Bu sebeple yapılması beklenen bu alım için de Türkiye geneli bir görevlendirme yapılması muhtemel olarak ifade edilebilir.

EGM tarafından yapılacak olan güvenlik görevlisi alımı duyurularını takip etmek için TIKLAYINIZ…