Gazete Vatan Logo

27 Mayıs, CHP zulmünün resmi belgesidir

27 Mayıs, CHP zulmünün, statüko baskısının, vesayetçi anlayışın, nasıl gözü kara şekilde masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dün yani 27 Mayıs’ta Aydın’daydı... Bugünün önemli bir gün olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

51 YIL GEÇTİ: Demokrasinin kırılma noktası olan 1961’i, bugün hatırlamak durumundayız. 1960’da bir 27 Mayıs günü yapılan o meşum müdahalenin üzerinden tam 51 yıl geçti. Aydınlı bir demokrasi kahramanını, Aydınlı bir efeyi, Adnan Menderes’i aldılar, Yassıadada’da güya yargıladılar. İki arkadaşıyla idam ettiler. Burada, kendi memleketinde Adnan Menderes’i, onun yol arkadaşları olan Hasan Polatkan’ı, Fatin Rüştü Zorlu’yu yad etmeden bugünkü konuşmama başlayamazdım. Merhum Adnan Menderes, Yassıada’dayken en çok da Aydın’ı özlemişti. En çok da Çine çayını özlemişti. Peki ne yaptı Adnan Menderes? Suçu neydi? 14 mayıs 1950’de ’Yeter söz milletindir’ diyerek iktidara geldi, CHP’nin otoriter rejimini alt üst etti. Bu ülkeyi ekonomik olarak, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşıdı, bu mu suç? Milletin inançlarına sahip çıktı. CHP ezanı ’Tanrı uludur, Tanrı uludur’a çevirdi, Menderes ’Allahuekber, Allahuekber’e, aslına çevirdi, bu mu suç?

CHP YİNE AYNI CHP: Adnan Menderes CHP zulmüne karşı çıktı. Tahriklere, kışkırtmalara, istismara, yolsuzluklara, yasaklara, seçkinci bürokrasiye, üstünlerin hukukuna karşı çıktı. Bu milletin emeğine, sofradaki ekmeğine, tarladaki pamuğuna, buğdayına musallat olan ama milletine tepeden bakan, milletini aşağılayan, milleti adeta böcek gibi gören o CHP zihniyetine karşı çıktı. Bugün değişen bir şey var mı? CHP yine aynı CHP değil mi? Aynı zihniyet değil mi? Ne diyorlar benim milletime? ’Göbeğini kaşıyan adam’. Ne diyor bunlar, ’Yüzde 60’ı aptal’. CHP zihniyeti bu. 27 Mayıs, Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir lekedir. 27 Mayıs bu milletin demokrasi mücadelesinde acı yaradır. 27 Mayıs, CHP zulmünün, statüko baskısının, vesayetçi anlayışın, nasıl gözü kara şekilde masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir. 27 Mayıs’ı biz unutmadık, millet unutmadı.

YASSIADA PROJESİ: CHP, bana ’Adnan Menderesi unutma’ diyor. Bize idam sehpasını işaret edenlere söylüyorum. Bizi Yüce Divan’la tehdit eden MHP’nin yönetimine sesleniyorum. Gafillere sesleniyorum. Biz tıpkı Adnan Menderes gibi bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. İnşallah o Yassıada var ya, o Yassıada’yı AK Parti olarak ustalık dönemimizde ’Yaslı Ada’ olmaktan çıkarıyoruz. Önümüzdeki hafta içinde İstanbul’da yapacağımız bir lansmanla İstanbul’un yeni projeleri içerisinde Yassıada’nın yaslı ada olmaktan çıkarılışını anlatacağız, nasıl çıkarılacağını anlatacağız.

KOL KOLA GİRDİLER: CHP’si, MHP’si, BDP’si kol kola girmiş, aynı hizaya geçmiş durumda. AK Parti karşısında kenetlendiler. Batıda CHP ve MHP ittifak halinde, AK Parti’ye çamur atmaya çalışırken, Doğu’da, Güneydoğuda AK Parti’nin seçim büroları, il, ilçe başkanlıkları hedef alınıyor. Bakıyorsun medya da buna çanak tutuyor, BDP yetkilileri çıkıp televizyonlarda şunu söylüyorlar. Şahsımla alakalı garip garip ifadeler. Millet kime oy vereceğini biliyor. Kendisini kucaklayana millet oy verir.

GEÇMİŞTE DE BÖYLE: Türkiye’de bir oyun oynanıyor. Kasetler yoluyla siyaset şekillendirilmek isteniyor. MHP’li bir grup, hem de giydirilmiş arabalarıyla hep birlikte bir yayın kuruluşunu bastılar, saldırdılar, cam çerçeve indirdiler. 150, 200, 300 kişilik bir grup. Niçin? Bunların farklı düşünceye tahammülü yok. Bunlar geçmişte de böyleydiler, şimdi de böyleler. Genlerine işlemiş genlerine, genel başkanlarının halini görmüyor musunuz? Sahnede konuşurken adeta, böyle, aman yarabbim. Onun için diyorum, televizyonda sakın izlettirmeyin, inanın, yavrularımız psikolojik travma geçirebilir.

NEDEN SUSUYOR?: CHP Genel Başkanı Hakkari’ye gitti. Orada BDP’lilerle kol kola miting yaptı. Eş genel başkanlardan bir tanesinin yardımcısı çıktı, açıkladı, ’Evet, oraya biz partililerimizi götürdük ve CHP’ye destek verdik’ dedi. MHP Genel Başkanı acaba neden susuyor?

KILIÇDAROĞLU KIVRAKTIR...

Başbakan Erdoğan, “Oyu düşen gitsin” diyen Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasette ilginç bir arkadaş. Bildiğiniz gibi geçen hafta 500 gün süre istedi. ’İktidara geleyim 500 günde tüm vaatlerimi gerçekleştireceğim’ dedi ve aradan birkaç gün geçti, 120 güne indirdi. ’120 günde vaatlerimi yerine getireceğim’ dedi. Seçime 16 gün kaldı, bu süreyi seçim gününe kadar 30 dakikaya indirirse şaşırmayın. İndirir mi, indirir ama önceki gün daha komik bir şey oldu. Kılıçdaroğlu bir televizyon programında konuşuyor, verdiği sözleri yerine getiremeyince bu defa dedi ki, ’4 ay içinde istifa ederim.’ Şu anda, hani ben diyorum ya ‘Var mısınız ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli birinci parti olamazsak, şu genel başkanlıktan çekilmeye var mıyız?’ Şimdi buna cevap veremedi. Bak ben diyorum birinci parti olamazsak ben genel başkanlıktan çekileceğim ama ben inanıyorum, milletime inanıyorum. İktidara inanıyoruz, siyaset yapıyorsak buna inanacağız. Sayın Bahçeli diyorum, sen birinci parti olamazsan çekilmeye var mısın? Şimdi ne dedi biliyor musunuz Kılıçdaroğlu? Çok kıvrak, zeki ya. Kıvraktır biliyorsunuz. O özellikleri de var. Dedi ki, “Kimin oyu azalırsa o çekilsin” diyor. Bak gene iktidara talip değilsin. Yapma be yapma. Demek ki bunun iktidar olma diye bir derdi yok. Kendini muhalefette kalmaya hazır görüyor ve yine oradan o Meclis’teki yaptıklarını yapmaya devam edecek ama biz milletimizle 12 Haziran akşamında çok daha güçlü geleceğiz, buna inanıyoruz.

27 Mayıs, tarihin ilk darbesi

27 Mayıs 1960 darbesi, Cumhuriyet tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbe. 37 düşük rütbeli subayın planlarıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Celâl Bayar, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idama mahkum oldu; Yassıada’ya hapsedildi . 16 Eylül 1961’de Zorlu ve Polatkan idam edildi. 17 Eylül’de Menderes idam edildi. Milli Birlik Komitesi, 65 yaşını aşan Celal Bayar ile idam kararları çoğunlukla alınan öteki hükümlülerin cezalarını müebbete çevirdi.

2007 seçimlerinde Aydın’ın durumu?

AKP: %29.2

(3 milletvekili çıkardı)

CHP: %24.4

(2 milletvekili çıkardı) MHP: %25.9

(3 milletvekili çıkardı)

2011 seçiminde 7 milletvekili çıkaracak

2007 seçimlerinde Muğla’nın durumu

AKP: %26.3

(2 milletvekili çıkardı) CHP: %34.5

(3 milletvekili çıkardı) MHP: %20.3

(1 milletvekili çıkardı) 2011 seçiminde de

6 milletvekili çıkaracak

Haberin Devamı