Gazete Vatan Logo

27 Aralık okullar tatil mi? | Hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

27 Aralık okullar tatil mi? sorusu yoğun kar yağının devam ettiği illerdeki öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki, 27 Aralık okullar tatil mi? Hangi ilçelerde okullar tatil edildi? İşte detaylar…

27 Aralık okullar tatil mi? | Hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

Türkiye’nin doğusu kara hapsoldu. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı illerin bazı ilçelerindeki bazı okullarda eğitime ara verildi.

27 ARALIK OKULLAR TATİL Mİ?

Van, Hakkari, Kahramanmaraş ve Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi. Hangi illerde ve ilçelerde okullar tatil edildi?

VAN

Van'ın Bahçesaray, Başkale, Çatak ve Gürpınar ilçelerinde Yoğun kar yağışı nedeniyle zorluklar yaşanıyor. Van- Gürpınar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile Bahçesaray ilçesindeki 3 bin rakımlı Karapet geçidinde sürücüler zor zanlar yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bahçesaray, Başkale, Çatak ve Gürpınar'da 43 mahalle ile 89 mezra yolu ulaşıma kapandı.

HAKKARİ

Hakkari merkez ile Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Hakkari ve çevresinde ise dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Yoğun kar nedeniyle Hakkari merkeze bağlı 27 köy 68 mezra, Yüksekova ilçesinin 47 köy, 75 mezra, Çukurca 2 köy, 2 mezra, Şemdinli 17 köy, 69 mezra, Derecik ilçesini ise 2 köy ve 2 mezrasını yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri Van ve Hakkari'de kapanan yolları ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlatırken, meteoroloji yetkilileri bölgedeki kar yağışını süreceğini söyledi. Van Başkale ile Bahçesaray ile Hakkari merkez ve Yüksekova'da okullar kar nedeniyle tatil edildi.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın da 4 ilçesindeki bazı okullara 'kar' tatili yapıldı. Onikşuat, Dulkadiroğlu, Andırın ve Çağlayancerit ilçelerindeki okulların bir kısmı kar nedeniyle yarın tatil edildi.

Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri ile yüksek kesimlerinde 3 gündür etkili olan kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Eğitime ara verilen okullar; Çağlayancerit ilçesinde Oruçpınarı, Helete ve Bozlar Mahallelerindeki okullar dışındaki tüm okullar.

Dulkadiroğlu ilçesinde Baydemirli Başpınar Ortaokulu, Ağabeyi İlkokulu, Kemallı İlkokulu, Başdervişli İlkokulu/Ortaokulu, Budaklı Köseler İlkokulu, Beşenli İlkokulu/Otraokulu.

Haberin Devamı

Onikişubat ilçesinde Tekir Kısık İlkokulu, Tekir İlk/Ortaokulu, Tekir ÇPL, Hacıveliler Yeşilgöz İlk/Ortaokulu, Kumarlı İlk/Ortaokulu, Çukurhisar İlk/Ortaokulu, Ömer Selver Doğan İlk/Ortaokulu, Çevrepınar İlk/Ortaokulu.

Andırın ilçesinde Geben Şehit Ahmet Boz Ortaokulu, Geben Şehit Ramazan Avcı Lisesi, Altınyayla Ortaokulu, Akifiye Ortaokulu.

TUNCELİ

Tunceli'de eğitime kar engeli - Ovacık'ta, ilk ve ortaokullar bir gün arayla tatil edildi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaokullarda eğitime bir gün ara verildi. İlçede iki gündür aralıklarla etkili olan yağışların ardından kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kar yağışıyla ev çatılarının ve ağaçların beyaz örtüyle kaplandığı ilçede, vatandaşlar dükkanlarının önünde biriken karları temizledi. Sürücüler ile yayalar ise cadde ve sokaklardaki kar birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Karla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve köy yollarında aksama yaşanmaması için temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kaymakamlığın yoğun kar yağışı nedeniyle aldığı kararla ilçede ilk ve ortaokullar bir gün arayla tatil edildi.

Haberin Devamı