Gazete Vatan Logo

26 yıl sonra kavuştular hediyesi böbreği oldu

Oğlu Ümit Ayaz’ı bebekken Çocuk Esirgeme Kurumu’na veren Kerim Keskin, 26 yıl sonra karşısında görünce şoke oldu. Keskin, 4 yıldır kronik böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini öğrenince, “Tekrar kaybetmeye dayanamam” diyerek bir böbreğini bağışlayıp yaşama bağladı

26 yıl sonra kavuştular hediyesi böbreği oldu

Ordu’da oturan 48 yaşındaki Kerim Keskin, maddi ve ailevi sorunları nedeniyle oğlu Ümit Ayaz’ı 1 yaşına gelmeden Giresun Çocuk Esirgeme Kurumu’na verdi. Evlat edinen ailesi de yıllar sonra gerçeği açıklayınca, Ümit Ayaz gerçek ailesini bulmak için Gaziantep’ten Ordu’ya gitti. Ümit, 26 yıl sonra gerçek annesi, babası ve kardeşleriyle tanışıp hasret giderdi.

Ümit Ayaz’ın 4 yıldan bu yana böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini öğrenen Kerim Keskin, 26 yıl sonra kavuştuğu oğlunu kaybetmeyi göze alamayacağı düşüncesiyle bir böbreğini bağışlamaya karar verdi. Ümit Ayaz, 8 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Başhekim Prof.Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda babasının böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Mustafa- Dursun Ayaz çiftinin Giresun’daki Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 1993 yılında kendisini alıp evlat edindiğini söyleyen Ümit Ayaz, şöyle dedi, “Ailem yıllarca bu gerçeği bana söylemek istemiş. Askerden sonra söylemeye karar vermişler. Askerden sonra da yaşadığım hastalık telaşı nedeniyle ertelemişler. 5 ay önce kalp krizi geçirince söylemeye karar vermişler.”

Haberin Devamı

"Gerçeği 26 yıl sonra öğrendim"

Evlatlık verildiğini ilk öğrendiğinde yaşadığı duyguların anlatılamayacağını söyleyen Ümit Ayaz (üstte sağda), şöyle konuştu: İlk duyduğumda şaşkınlık vardı. Çünkü 26 yıldır tanıdığın insanların seni yıllar önce yuvadan aldıklarını ve başka bir insanın sizi doğurduğunu öğreniyorsunuz. İster istemez içinizde bir burukluk oluyor. Beni büyüten aileyi çok seviyorum. Canımı uğurlarına verebilirim. Bana göre en önemlisi büyütmektir. Doğurmakla olmuyor. Sağ olsun tabi ki o insanlara da borcumuz var. Doğurmuş, 1 yaşına kadar bakmışlar. İstemeyerek vermişler. En büyük şaşkınlığım bu olayı herkesin bilmesi ve benim bilmemem.

Kapıyı açtı ‘baba’ dedi

Haziran ayında Ordu’ya gidip gerçek ailesini bulduğunu kaydeden Ümit Ayaz, şöyle devam etti: Sadece ‘Kerim beyle görüşmek istiyorum’ dedim. Onlar da bana ‘Evde yok ama gelir’ dedi. Onlar aslında durumu biliyorlarmış, babamın doğduğumda verdiği Cafer ismiyle sorarak, ‘Cafer sen misin’ dediler. ‘Evet’ dedim, hemen babamı çağırdılar. Babam geldi ve birbirimize sarıldık, ‘Sen benim oğlumsun’ dedi.

Haberin Devamı

Ümit Ayaz, “Öz annem de evlenmiş. İkisi de Ordu’nun farklı ilçelerinde yaşıyor. Öz annem de sağ olsun, böbrek vericisi olmak için ısrar etti. Babadan 5, annemden 4 kardeşim var. 1 de Gaziantep’teki ailemden kız kardeşim var” diye konuştu.