Gazete Vatan Logo

26. Dönem POMEM başvuru sonuçları açıklandı mı?

Polis akademisi tarafından bu yıl yapılacak 26. Dönem POMEM polis alımı için polis adayları başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki 26. Dönem POMEM başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak?

26. Dönem POMEM başvuru sonuçları açıklandı mı?

Polis Akademisi 26. Dönem POMEM personel alımı için 7 bin kişiyi alacağını duyurmuştur. Adaylar başvurularını 25 Ekim’de yaptı, şimdi de başvuruların açıklanmasını bekliyor? Konuyla ilgili detaylar haberimizde…

26. DÖNEM POMEM BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi, POMEM başvuru sonuçlarını henüz açıklamadı, ne zaman açıklayacağına dair de henüz bir bilgi paylaşmadı. Başvuru sonuçları açıklandığında duyurular Polis Akademisi resmi internet adresi olan www.pa.edu.tr adresinden paylaşılacak.

Polis adaylarının başarı sıralamasına esas olacak olan POMEM giriş puanı; adayın KPSS’de aldığı puanın yüzde 25’i, yapılacak olan fiziki yeterlilik sınavı puanının yüzde 25’i ve yapılacak olan mülakat puanının yüzde 50’sinin toplamını esas alacak. Eşit olan puanlarda ise yaşı küçük olan adaylar tercih edilecek.

Adayların sınav sonuçları ve sınavla ilgili işlemleri tamamlandığında Polis Akademisi resmi internet sitesinden ilan edilecek. Başvuru sonuçları ile ilgili ise tebliğde bulunulmayacak. Sonuçlar, resmi tebliğ niteliğinde olacak.

Haberin Devamı