Gazete Vatan Logo

250 milyon dolarlık veri merkezi açıyor

Akbank, yüksek teknoloji operasyon merkezi ve sosyal tesislerinin yer alacağı ‘Akbank Veri ve Yaşam Merkezi’nin temelini attı. 250 milyon dolarlık yatırıma sahip proje, 2019’da faaliyete geçecek. Proje, Akbank’ın tek seferde yaptığı en büyük yatırım olacak

250 milyon dolarlık veri merkezi açıyor

Akbank, tüm teknoloji altyapısının içinde barınacağı, tüm operasyonlarının yeni teknolojiler ile 7/24 izleneceği, müşterilerine kesintisiz hizmet vermek için tasarlanan ‘Akbank Veri ve Yaşam Merkezi’nin temelini attı. Vizyonunu Türkiye’nin geleceğine odaklayan Akbank’ın, Gebze Şekerpınar’da yer alan Akbank Bankacılık Merkezi kompleksinde 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği Akbank Veri ve Yaşam Merkezi, 2 yılda tamamlanarak 2019 yılı içinde hizmete girecek. Akbank’ın tüm teknolojik altyapısının kalbini oluşturacak Akbank Veri Merkezi ve 3 bin Akbank çalışanına sosyal hizmet verecek Akbank Yaşam Merkezi’nden oluşan kompleks, 75 bin 486 metrekare alan içine kurulacak. Merkez, Akbank tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olarak ön plana çıkıyor.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni Akbank Veri ve Yaşam Merkezi yatırımının, Türkiye’nin geleceğine olan güven ve inancın bir göstergesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

Teknoloji şart

Haberin Devamı

“Kurulduğumuz günden bu yana ülkemiz için sürdürülebilir değer yaratmaya odaklandık; yatırımlarımızı her zaman Türkiye’nin geleceğine yaptık. Ülkemizin vizyonunu daima ileri taşımak için yaptığımız çalışmaların önemli bir yansıması da Akbank Veri ve Yaşam Merkezi olacak.”

Dinçer, şöyle devam etti: “Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme performansını devam ettirmesi için teknolojik altyapısının ve insan kaynağının gelişimine odaklanması gerekiyor. Üretmekle kalmayıp araştıran, sürekli gelişen ve değerlenen bir ekonomi için teknolojiye yatırım şart. Dijitalleşme, önümüzdeki dönemde bütün ekonomileri temelden değiştirecek çok büyük bir potansiyele sahip. Bankacılık da dijitalleşme trendinden en fazla fayda sağlayan sektörler arasında.”

Yılda 100 milyon dolar yatırım yaptı

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankacılığın geleceğinde teknoloji ve insanın olduğunu söyledi. Son yıllarda teknolojiye ve Akbanklılara önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Binbaşgil, “Teknolojiye yaptığımız yıllık ortalama yatırım 100 milyon doları aştı. Bu yeni projemiz de toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Hem yüksek teknoloji operasyonlarımızı gerçekleştireceğimiz, hem de çalışanlarımızın faydalanacağı sosyal etkinlikleri düzenleyeceğimiz Akbank Veri ve Yaşam Merkezi de insan odaklı ve teknolojiyle şekillenen bankacılık vizyonumuzla örtüşüyor. Merkezimiz, Akbank’ın tüm operasyonlarının kalbi niteliğinde olacak, bankamıza yakışan bir girişim” diye konuştu.

Haberin Devamı