Gazete Vatan Logo

25 yıllık eşini öldürene ömür boyu hapis!

ADANA’da 25 yıllık eşi 51 yaşındaki Semiha Karadağlı’yı pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 52 yaşındaki Süleyman Karadağlı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Süleyman Karadağlı, son savunmasında "Pişmanım" diyerek gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Kışla Mahallesi’nde 23 Şubat 2011’de meydana gelen olayda, iddiaya göre, eşi Süleyman Karadağlı ile geçimsizlik yaşayan Semiha Karadağlı, boşanma davası açtı. Bunu öğrenen Süleyman Karadağlı, aynı evi paylaştığı eşi Semiha Karadağlı’yı tartışmada av tüfeğiyle öldürdü. Olayın ardından tutuklanıp, hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan dava açılan Süleyman Karadağlı, Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

OĞLU BABASINI SAVUNDU

’Eşini kasten öldürme’ iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen sanığın oğlu 20 yaşındaki Mete Karadağlı, babasının iyi bir insan olduğunu anlatan, kendi el yazısıyla yazdığı bir sayfalık dilekçeyi mahkeme başkanına verdi. Dilekçeyi okuyan mahkeme başkanı, "Baban iyi bir insan da annen kötü insan mı?" diye sordu. Mete Karadağlı da "Annem babama karşı kötü bir insandı" dedi. Önceki duruşmalarda da babasını savunan Mete Karadağlı, şunları söyledi:

"Annem sürekli sorunlar çıkarıyor, evdeki eşyaları kırıyordu. Boşanma davasında çocukların kendisine verilmesi için göstermelik işe girmişti. Olay günü de babama hakaretler etti. Babam ’Gerekirse bana eşlik yapma. Ayrılmayalım. Ben çatıda bir oda yapar, orada kalırım’ dedi. Ben babamı salona götürdüm. Sonra annem taşınmak için kamyonet çağırmamı söyledi. Ben evden ayrıldıktan sonra olay olmuş."

PİŞMANLIK GÖZYAŞLARI CEZASINI HAFİFLETTİ

Sanık Süleyman Karadağlı ise son savunmasında gözyaşı dökerek olaydan dolayı pişman olduğunu belirtti. Süleyman Karadağlı, savunmasında şunları söyledi:

"Evde kırmadık bir şey bırakmadı. Kapıları bile kırdı. Bana karşı eş olarak görevini yapmadığı gibi çocuklarına da annelik yapmadı. Ama ben kendisine bir tokat bile vurmadım. Elimden ne geldiyse onu yaptım. Olay günü de bari çocukları götürme dedim. Bana hakaretler ederek, ’Artık annenle yatarsın. Bu çocukları da o... yapacağım’ dedi. Terbiyesizlik yapma dedim. Hakaretlerine devam etti. O anki sinirle odadaki tüfeği aldım. Bu kez de ’Sıkacak kadar erkek misin?’ dedi. Korkutmak istemiştim. Ama eşimin yıkıldığını gördüm. O anda nefes alamaz oldum. Dışarı çıkıp polisi ve ambulansı arattım. Öldüğünü karakolda öğrendim. Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum."

Mahkeme heyeti, sanık Süleyman Karadağlı’yı ’eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ceza, sanığın pişman olduğunu söylemesi üzerine ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Haberin Devamı