Gazete Vatan Logo

25 yılda 10 bin kişiye Turkish Delight burnu yaptı!

Estetik ve plastik cerrahinin duayen isimlerinden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol 25 yıl önce geliştirdiği Turkish Delight tekniği ile literatüre girdi.

25 yılda 10 bin kişiye Turkish Delight burnu yaptı!

Turkish Delight tekniği 25 yaşında. Kaç hastaya bu tekniği kullandınız?

İlk Turkish Delight burun ameliyatı 25 yıl önce yapıldı. 10 binin üzerinde hastaya bu tekniği uyguladım. Bu ameliyatı ilk yaptığım hasta modern ve hoş bir hanımdı. Benden önce, ünlü başka cerrahlara ameliyat olmuş ve sonuç kötüydü. Ben düzeltmek istedim olmadı çünkü mevcut yöntemlerle düzelmiyordu. Bunun üzerine Turkish Delight tekniğini geliştirdim. Sonuç 25 yıl geçmesine rağmen güzelliğini koruyor.

Turkish Delight yönteminde kişinin burnundan alınan kıkırdak kullanılıyor

Burun derisi hassas ve ince olan hastalarda kıkırdak konduğunda normal yöntemle kıkırdaklar belli oluyor onları düzelmek için de kıkırdak konuyor ancak yine istenilen sonucu vermiyor. O çıkıntıları yapmasın diye ne yaparız diye düşünürken bütün kıkıdakları koyacağımıza aldığımız kıkırdakları minik minik doğrayarak bir de onların dağılmaması için eriyen bir madde olan “surgicel “ ile sarıp burun derisi altına yerleştirip ondan sonra istediğimiz şekli verip o şekilde bandajı alçısı yapıp sonuca ulaşıyoruz. Seneler geçse de bozulma olmuyor. Bir yöntem buldum diye ortaya çıkmak saçma bunun için geç sonuçlarını görmek lazım. 3'üncü yılında Avrupa Plastik Cerrahlar Biriliği’nde ( EURAPS) takdim ettim. Bu sonuçları takdim ettiğimde birçok kişi gibi, dünyaca ünlü plastik cerrah Marchac’da (geçen yıl maalesef kaybettik, çok büyük bir insandır) söz istedi ve “ben bu yöntemi 4 hastama yaptım mmmm Turkish Delight” dedi. Bu durum çok hoşuma gitti. Dr.Erol yöntemi yerine Turkish Delight adını koydum. Amerika’da ve Avrupa’da bu yöntemi sundum. Kongrelere yöntemimi anlatmam için birçok davet aldım. Bilimsel makale yazmam istendi Turkish Delight ismini kullandım kabul ettiler. Bu yöntemi öğrenmek isteyen farklı ülkelerden birçok hekim Onep’e geldi canlı yayın ameliyat yaptım. Dünya’da birçok plastik cerrah bu yöntemi artık kullanıyor.

Haberin Devamı

DOKU KOKTEYLİ VE KAŞ ASMA YÖNTEMİ

Doku kokteyli yöntemini de Onur Erol geliştirdi. Bu yöntemle yüze kontür veriliyor. Kaş asma yöntemi, izsiz meme dikleştirme, otoplasti gibi 29 yeni ameliyat tekniği daha geliştirdi. Daha önemlisi, kendinden damarlı bir doku geliştirmeyi ilk o yaptı. (1975) doçentlik teziydi ve Amerika’da ödül kazandı.

Haberin Devamı

Kendisine de estetik yaptırdı

Onur Erol şöyle anlatıyor: “Bir seferinde, bir hastam bana ‘kendinize neden estetik operasyon yaptırmıyorsunuz göz kapaklarınız çok sarkık’ dedi. Ben onları görüyorum da vaktim yoktu. Eşimle konuştum bu durumu, o da yaptırman lazım dedi. Kendim tarif ederek kaşlarımı astırdım Muazzam bir sonuç oldu senelerce kaldı. 1997 yılında yaptırdım. Bu benim yöntemim. Dünyada kongrelerde takdim ettim ve çok beğenildi. Ben her yıl kendime 5 seans fraxel yaptırıyorum. Güzellik kliniklerimizde, soymayan fraxel lazer var bir de ameliyathane ortamında deriyi soyan fraxel lazer var. Kollajen üretimini tetikliyor. Yüzün kendini toparlamasına sıkılaşmasına, yenilemesine yardımcı oluyor. Yara-akne izlerini gideriyor. Yazın güneşin verdiği yıpranmayı a yok ediyor. Kırışıklıkları götürüyor. Botoksu da Türkiye’ye ilk getiren benim. Botoks uzun yıllardır tik tedavisi için kullanılıyordu, nörologlar kullanıyordu. Güzelleşme amaçlı yanı mimik çizgilerini geçici durdurma amaçlı kullanımı yenidir. Botoks kullanımı yılda yüzde 2270 artmış, düşünün.

Haberin Devamı

KARDASHİAN’IN POPOSU KORKUNÇ

Dünyada Kim Kardashian’la başlayan popo estetiği merakı var. Ne diyorsunuz?

Mide bulandırıcı bir durum. Hastalarım Allahtan bu tarz anormal şeyler istemiyorlar. Poposu hiç olmayanlar var onlara kontur veriyorum. Her şeyde normal kontur gerekiyor. Benim için altın oran önemli. Yani bütün hatların birbirine uyumu gerekli. Yüz ve vücutta uyum olmazsa hiçbir şeye benzemezsiniz. Ama anormal hatlarla dikkat çekebilirsiniz magazinde. Biz o şekildeki kalçalara ancak liposuctionla kontur vererek normal hale getirebiliriz. Anormal şeylere özenmemek lazım.

Deniz Akkaya’nın burnunda öncesi ve sonrasında ciddi bir fark var. Siz estetik dokunuşlarınızın nasıl sonuçlanacağını önceden görebiliyor musunuz?

Haberin Devamı

Biz ameliyat öncesinde bilgisayarda çalışmalar yapıp sonuçta nasıl bir güzelliğin ortaya çıkabileceğini ayarlıyoruz. Kendisi devamlı söylediği için ben de burada tekrar etmekte sakınca görmüyorum. Deniz hanımın ameliyat olduğunu 3 yıl kimse anlamadı bir gazeteci eski klibini bulmuş çıkarttı, ortalıkta eski yeni burnuyla haberleri çıktı, ameliyatı öyle anlaşıldı. Ben tek kelime etmedim. Petek de çok güzel bir burna sahip oldu, ama Deniz Hanım’da bambaşka bir değişim oldu gerçekten.

Yılların estetik cerrahı olarak en güzel kadın yüz olarak kimleri söyleyebilirsiniz?

Charlize Theron, Sharon Stone, Halle Berry. Bunlar altın orana uyan, mükemmel dengesi olan yüzlerdir.

KADIN VE ERKEKLER BİRBİRLERİNDE NELERİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

Kadınlar eşiyle, sevgilisiyle geliyor ve erkeğin burnunu, kaşlarını gösteriyor. Ya da ‘göbeği çıktı, bunu toplayalım’ diyebiliyor. Erkeklere en çok burun ameliyatı yapıyoruz. Burun bizim ülkemizde en fazla yapılan estetik operasyon. Erkeklerin oranı yüzde 20 kadınların ise yüzde 90. Kadınlar erkeğin kusurunu daha çabuk görüp açıkça ifade ediyor. Erkeklerse pek söylemiyor, hanımlar değişsin istemiyor, çünkü para harcamak istemiyorlar!

Son dönemlerde en çok hangi estetik ameliyatlar öne çıktı?

Burun ameliyatları ilk sırada devam ediyor ancak doku enjeksiyonu da çok arttı. Benim geliştirdiğim işi kolaylaştıran bir yöntem var. Yağ dokularını tüp bebek saklama yöntemi gibi dondurup saklıyorum. O yağ dokusu ilk seferde alınıyor sonrası kolay, lokal anestezi ile veriliyor. Bu yöntem hastalarımın çok hoşlarına gitti. Ben de aldığım dokunun bir kısmını dondurup saklamaya karar verdim. Dokuyu önce eksi 196 derecede saklıyoruz. Sonra eksi 80 derece. Aslında 50 yıl saklanır ama yerim yok, çok hastam var dolaplar yetmiyor, en fazla 5 yıl saklıyorum.