Gazete Vatan Logo

25 daire son 1 ayda satıldı!

Dolardan kaçanlar Rixos Bomonty’den ev aldı, Finli yatırımcı bile projeyi gezdi

Krizin olumsuz etkilerinin azaldığı gayrimenkul sektörü, şimdi de ‘dolardaki düşüş’ trendiyle yatırımcıları cezbediyor. Yaklaşık 1 yılda 150 dairenin satıldığı Rixos Bomonty Residence’da 25 daire ise sadece son 1 ayda satıldı. Bu rakamı lüks projeler için ‘oldukça iyi’ olarak tanımlayan proje ortaklarından İpek İnşaat’ın Başkanı Yakup Eyüboğlu, “Yatırımcı, hem dolardaki değer kaybı, hem de projenin dönemsel kiralama sisteminin avantajı nedeniyle Rixos Bomonty Residence’a geliyor. İlgi son 1 ayda beklenenin üstünde. Finlandiya’dan 20 kişilik bir işadamı grubu projeyi gezmek için Türkiye’ye geldi” dedi.

Referandum sonrası sağlanan güven ortamı ve krizin olumsuz etkilerinin azalmasının ardından dolarda başlayan düşüş trendi, yatırımcıları parasını gayrimenkulde değerlendirmeye yönlendiriyor. 15’in üzerinde yeni konut projesinin tanıtıldığı Ekim ayında, konut satışlarında hareketlilik görülürken, yatırımcıları cezbeden lüks projelere de ilginin yüksek olduğu göze çarpıyor.

Projesi İpek İnşaat-Çakırkaya Yapı ile Ayaydın Grup’a, işletmesi ile kiralaması ise Rixos’a ait olan ve dönemsel kiralama modeliyle özellikle yatırımcılara hitap eden 340 daireli Rixos Residences Bomonty’deki 25 daire, sadece son 1 ay içinde satıldı. Bu rakamı lüks projelerin satışları açısından çok iyi olarak nitelendiren İpek İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eyüboğlu, “Aralık 2009’da satışa çıkardığımız ve yaklaşık 1 yılda 150 dairenin satışını gerçekleştirdiğimiz projede, son dönemde ilginç bir taleple karşılaştık. Yatırımcılar doların düşüş eğilimiyle elindeki parayı gayrimenkule yatırıyor. Rixos Residences Bomonty de, kısa süreli kiralama sistemiyle yabancıları cezbediyor. Yılda birkaç ay Türkiye’ye gelenler hem kendi evlerinde kalmış oluyor, hem de olmadıkları süreler boyunca kira geliri elde ediyor” diye konuştu.

Şu anda projedeki metrekare fiyatlarının 4 bin 500 ile 7 bin dolar arasında değiştiğini söyleyen Eyüboğlu, “90 metrekare modüllerin birleştirilebilerek 540 metrekare büyüklüğün elde edilebildiği projede fiyatlar 375 bin dolardan başlıyor, 620 bin dolara kadar çıkıyor” dedi.

15 daire yabancıya satıldı

Projeden 15 daireyi Fransız, Amerikalı ve İngilizlere sattıklarını söyleyen Eyüboğlu, Türkiye’de yatırım ve iş yapmak isteyen 20 kişilik bir işadamı grubunun Finlandiya Ticari Ateşesi kanalıyla Finlandiya İnşaat Endüstrileri Konfederasyon Bilirliği’nin belirlediği ‘çalışılabilecek ve örnek alınacak iş modelleri’ çerçevesinde Türkiye’ye geldiğini kaydetti.

Yatırımcı grubun, Ateşe’nin tavsiyesiyle Rixos Residences Bomonty binasını ve örnek daireleri gezdiğini belirten Eyüboğlu, “Finlandiyalı yatırımcılar, ‘Türk inşaat sektöründe bu lüksü göreceğimize inanmıyorduk. Eğer böyle bir proje Finlandiya’da olsaydı metrekaresi 10 bin euro olurdu’ değerlendirmesini yaptı” dedi. Eyüboğlu, Türkiye’de karşılıklılık ilkesiyle ilgili bir düzenleme yapılırsa Rus, Dubaili, Azeri ve Kazaklara da en az 50 daire satabileceklerini sözlerine ekledi.

İnşaat 4 ay erken teslim ediliyor

AKG Gazbeton ürünleri kullanılan proje, kaba inşaat, dış cephe kaplaması ve ince işlerin aynı anda uygulanması yöntemi sayesinde 4 ay erken, yani Ağustos 2011’de teslim edilecek. Halihazırda projelerde önce kaba inşaat, ardından dış cephe kaplaması, son olarak da ince işler yapılırken, 340 modüler süit, 6 adet penthouse’dan oluşan Rixos Residence Bomonty Projesi’nde inşaat ilerlerken kaba inşaatı tamamlanan kısımların bir yandan da sırayla dış cephe kaplaması ve ince işleri yapılıyor. Temmuz 2009’da inşaatı başlatılan projenin ince işlerinin 5 ay önce başladığını ve yüzde 35 seviyesine geldiğini söyleyen Yakup Eyüboğlu, projenin toplamda yüzde 75’inin tamamlandığını söyledi. Projenin tamamının ise Ağustos 2011’de teslim edilmesi planlanıyor.

Finlandiyalı en çok Boğaz manzaralı daireleri sevdi

İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın tarafından Rixos Residences Bomonty ve sektörel gelişmeler üzerine bir sunum alan Finlandiyalı yatırımcılar, kaba inşaatı ve dış cephesi bitmiş olan projeyi gezdi. Eyüboğlu, yatırımcıların en çok Boğaz manzaralı daireleri beğendiğini söyledi.

Gökdelende 8 dönümlük bahçe olacak

Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan Rixos Residences Bomonty’nin hemen yanında bulunan Dolmabahçe-Bomonti tüneli ile de suit sahipleri 2 dakika içinde Dolmabahçe üzerinden denize ulaşacak. Taksim-Bomonti arası tünelin açılması ile birlikte Bomonti Taksim arası mesafe birkaç dakikaya indi. Projede açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verilirken Rixos Bomonty Residences, gökdeleninde 8 dönümlük bir bahçeye de sahip.

Varyap Grand Tower’da satışlar randevuyla yapılacak

Varyap Grubu tarafından Batı Ataşehir’de inşa edilen LEED sertifikalı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian’ın, 61 katlı en yüksek yeşil gökdeleni Varyap Grand Tower’da yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor.

21 Ekim 2010 tarihinde satışa çıkarılan projede müşterilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla görüşmelerin, randevu sistemi ile yapılması planlanıyor. Proje yetkilileri, Varyap Grand Tower’ın tercih edilmesindeki en önemli etkenin projenin LEED kriterlerine göre yeşil bina yaklaşımı ile inşa edilmesi ve proje tamamlanana kadar yüzde 100 prim yapmasının öngörülmesi olduğunu belirtiyor.

Bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası ile işletmesi uluslararası bir markaya verilmesi planlanan Varyap Meridian projesinde 5 yıldızlı otel, kongre ve iş merkezi ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

Varyap Grand Tower’da ise peşinat, 3 bin TL’den başlarken, uygulanan yüzde 0.44 faiz oranı ile Türkiye’nin en düşük faizli konut kredisi imkanı sunuluyor. Türkiye’nin ilk yeşil gökdeleninden daire sahibi olmak isteyenlerin sadece daire bedelinin yüzde 1’i oranında peşinat ödemesi yeterli oluyor. Projede stüdyo ile 5+1 arasında değişen dairelerin satış fiyatları 307 bin TL’den başlıyor.

Dünya çapında ödül için yarışacak

Varyap Meridian, 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türkiye’nin En İyi Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Yüksek Bina Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Web Sitesi, Avrupa’nın En İyi Mimarisi ve Avrupa’nın En İyi Yüksek Bina Mimarisi olmak üzere, 5 kategoride ödül aldı. Proje, 27 Kasım’da Londra’da yapılacak olan‘dünyanın en iyileri’nin seçileceği turda, “En İyi Mimari” ve “En İyi Yüksek Bina Mimarisi” olmak üzere, iki kategoride Avrupa’yı temsilen yarışmaya hazırlanıyor.

Soyak Park Aparts’ın üçte biri 2 günde tükendi

Soyak’ın İstanbul Halkalı’daki 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts projesinde, 25 bin kişiden gelen ön talebin ardından, satışın ilk haftasonunda ilk 2 etabının üçte biri hemen satıldı. Soyak Park Aparts’a gelen yoğun ön talebin proje lansmanından sonra hızla satışa dönüştüğünü belirten Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, yoğun satış temposu yüzünden satış ekibi ve internet altyapısının desteklendiğini belirterek, ilk hafta sonunda ulaşılan hızlı satış grafiğinin devam ettiğini söyledi. Satışın ilk 6 günde, Soyak Çağrı merkezine 15 kat artışla 1.500 çağrı geldi; web sitesini ise 30 kat artışla 37 bin kişi ziyaret etti. Satış ofisi ise 6 günde toplam 3 bin kişiyi ağırladı.
Soyak Park Aparts, satın alırken sağladığı ödeme avantajlarının yanı sıra, aidatlarda da tasarruf sunacak.
Daire fiyatlarının 100 bin ile 400 bin TL arasında değiştiği projede bahçeli ve dubleks evlerin fiyatları, 250 bin ile 650 bin TL arasında yer alıyor. Projede artan taksit ve ara ödemeli esnek ödeme planları yer alıyor.

Yüzde 5 peşinat ve 120 aya varan vade seçenekleri bulunan Soyak Park Aparts’da oturanlar, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, suni göl, yüzme havuzları, basketbol ve tenis sahaları ile sosyal tesislerde keyifli bir yaşamın tadını çıkaracak. Projede 24 saat boyunca güvenlik hizmeti de olacak.

Haberin Devamı