Gazete Vatan Logo

25 bin kadını teknoloji okur-yazarı yapacak

2007’de başlattığı Kadın için Teknoloji projesi ile ücretsiz teknoloji eğitimi veren TeknoSA, Türkiye’nin dört bir yanından kadınları teknoloji okur-yazarı yapmaya devam ediyor.

25 bin kadını teknoloji  okur-yazarı yapacak

2007’de başlattığı Kadın için Teknoloji projesi ile ücretsiz teknoloji eğitimi veren TeknoSA, Türkiye’nin dört bir yanından kadınları teknoloji okur-yazarı yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar Türkiye’nin 65 ilinde 16 bin kadına teknoloji

eğitimi verdiklerini belirten TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, projenin yeni hedefinin 2023 yılına kadar 25 bin kadını teknoloji ile tanıştırmak olduğunu söyledi.

Bülent Gürcan, “Bilgi ile buluşabilen kadınlar, kendini, çevresini, yaşadığı toplumu geliştiriyor. Proje ile ilgili yapılan araştırmada, eğitim alan kadınlarımız, kendilerini daha eşit ve bağımsız hissettiklerini, günümüz çağını yakaladıklarını ve daha sosyal olduklarını söylemişler. Teknoloji ile tanışmak, kadınlarımızın sadece ekonomik değil sosyal hayatları ve aile ilişkilerinde de olumlu değişime neden oluyor. Sosyal medyayı keşfediyorlar. Facebook, Instagram hesaplarını kullanarak kendileri için hem ekonomik hem sosyal fırsatlar yaratıyorlar. Çocuklarını daha iyi anlamaya başlıyorlar. Hepsinden önemlisi de özgüvenleri artıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı