Gazete Vatan Logo

24 Yargıtay üyesi firarda

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen 24 eski Yargıtay üyesinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor

24 Yargıtay üyesi firarda

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 18 Temmuz 2016’da haklarında gözaltı kararı verilen firari eski Yargıtay üyeleri Ali Akın, Ali Eryılmaz, Aydın Boşgelmez, Candaş İlgün, Fikriye Şentürk, Gültekin Dinç, Hüseyin Karagöl, İlyas Şahin, İsmail Köse, Kadir Kayan, Kenan Karabeyeser, Kuddusi Celalettin Esen, Mehmet Aydoğdu, Mehmet Kasım Tunç, Mehmet Kaya, Mehmet Murat Ferat, Mehmet Şahin, Mustafa Albayrak, Nazmi Dere, Resul Çakır, Salih Çelik, Sefa Mermerci, Selahattin Atalay ve Yusuf Ziya Arıcan’ın yakalanması için yaklaşık 17 aydır çalışmalar sürüyor.

Kumpaslar onların işi!

Yargının kritik noktalarına yerleşen ve örgütün talimatları doğrultusunda karar çıkarılmasını sağlayan firari eski Yargıtay üyelerinin isimleri, “Kozmik Oda”, “Ergenekon”, “Balyoz”, “Futbolda Şike”, “Oda TV”, “Devrimci Karargah”, “Askeri Casusluk”, “eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanması”, “17/25 Aralık”, “MİT tırlarının durdurulması”, “Selam Tevhid”, “Tahşiye Grubu’na Kumpas” ve yasa dışı dinlemelere ilişkin soruşturma ve davalarda geçiyor. Bir dönem sözde “Yargıtay imamı” olduğu belirtilen “Kartal” kod adlı eski Yargıtay üyesi İlyas Şahin’in, önemli dosyaların örneklerini bizzat Pensilvanya’ya giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Kaset’in bacanakları!

Firari eski üye Hüseyin Karagöl ve İlyas Şahin’in isimleri, Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla gündeme geldi. Bu isimlerin bacanak olması da dikkati çekti. Karagöl ve Şahin’in bir diğer bacanağı, eski Yargıtay üyesi Mustafa Akarsu, Sakarya’da yakalandı. Bu üç isim, kaset kumpasında “finansör” olarak ismi geçen iş adamı İbrahim Faruk Bayındır’ın da akrabası.

Kozmik Oda hakimi
Devletin en gizli sırlarının yer aldığı ‘Kozmik oda’ya girerek arama yapan hakim Kadir Kayan, aynı zamanda 2005 yılında Fethullah Gülen’e yönelik açılan bir davada beraat kararı veren hakimdi. Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığında 3 Mart 2009’da arama yapan Kayan, 2011’de Yargıtay üyesi seçildi.

Haberin Devamı