Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları... (24 Şubat Cuma)

Cuma günü tüm Müslüman alemi için en hayırlı gündür. Bu günde Cuma namazı dahil olmak üzere çeşitli ibadetler yapılmaktadır. Haberimizden 24 Şubat Cuma namazı saatlerine ve en anlamlı Cuma mesajlarına ulaşabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları... (24 Şubat Cuma)

Müslüman toplumun peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’dir. Hz. Muhammed Müslümanlığın ilk vahyini almış son peygamberdir. Yüce Allah’ın dünyaya gönderdiği mükemmel bir insandır. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim olarak bu kitabın içeriğini tüm Müslümanlara o dönemde anlatmak istemiştir. İnananlar da olmuştur inanmayanlar da olmuştur. Ancak Müslümanlar olarak bizler bu kitapta yer alan tüm bilgilerin doğruluğuna eminizdir. Müslüman olarak bizlerin iyiliğini ve hoşluğunu sağlamak amacı için yapmamız gereken bazı görev ve sorumluluklar vardır. Örneğin Müslüman olan her vatandaşın Kur’an-ı Kerimde yer alan kuralları uygulaması gerekir. Müslümanlığın farzı olarak bilinen ilk kurallardan biri de namazdır. Hz. Muhammed (s.a.v) hiçbir vakti atlamadan beş vakit namazını Allah rızası için kılardı. Allah’ın da kullarından istediği bu namaz oldukça önemlidir. Günde beş vakit okunan ezanın ardından Müslümanların mutlaka namaz kılmaları gerekir. Namaz dinin direğidir hadisinden de anlaşılacağı üzere Müslümanların mutlaka bu namazları ertelemeden kılması gerekmektedir. Namaz kılan vatandaşların içlerine huzur ve yüzlerine nur doğduğu sayılmaktadır. Allah’ın kulları olarak da bizler mutlaka namazlarımızı kılmalıyız.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Müslümanlar için belirlenen sünnet ve farzlardan biri de Cuma namazıdır. Hz. Muhammed (s.a.v)’ e gönderilen ilk vahiy Cuma gününde gelmiştir. Bu nedenle Cuma günleri Müslümanlar için özel bir gün olmuştur. Kur’an-ı Kerimde de kıyametin Cuma günü kopacağı söylenmektedir. Bu doğrultuda Cuma günleri Müslüman toplumu için önemlidir. Cuma günü dinimiz açısından önemli bir gün olduğu için bu günde okunan öğle namazının ardından tüm Müslüman erkeklerin camiye koşması gerekir. Çünkü bu önemli günde Cuma namazı kılınır. Cuma namazı da bir toplumun huzuru için önemli sayılmaktadır. Yüce Allah bu günde Cuma namazını erkeklere farz kılmıştır. Erkeklerin üzerine farz olarak yazılan bu Cuma namazlarının kılınması için her Cuma öğle ezanından en az 10 dakika önce camilerde bulunulması gerekir. Yüce Allah bu önemli günde ibadetlerin özenli bir şekilde yapılması istenir.

Haberin Devamı

Cuma namazı toplum içerisinde kılınan bir cemaat namazıdır. Bir yılda dini bayramlar ve bu her hafta Cuma günlerinde Cuma namazlarının cemaatle kılınması istenmiştir. Cemaatle kılınan namazlar topluma olumlu etkiler bırakır.

24 Şubat Cuma gününde İstanbul’ da ezan saati 13:25’ te, Ankara’ da 13:09’ da ve İzmir’ de 13:32’ dedir.

Cuma gününde en güzel kıyafetlerin giyilip en güzel kokuların sürülmesinden sonra Cuma namazının kılınması istenir. Yüce Allah kullarına bu Cuma namazını farz kılarak onların iyiliğini düşünmüştür. Çünkü Cuma günlerinde camilerde hocalar hutbe okur. Tüm dünya barışı, iyilik ve güzellik adına dualar edilir, tespihler çekilir. Bu şekilde topluma sevgi dağılır. Bu hayırlı Cuma gününde kuranlar okuyup dualar ederek bayanlar da ibadetlerini yerine getirebilir. Bunun yanında en yakınlarımızı hatırlamakta büyük sevaptır. Cuma gününde yaşlıları, yakın dostlarımızı, akrabalarımızı hatırlamalıyız. En azından haftada bir gün de olsa onları aramalıyız. Ancak günümüzde artık Cuma günlerinde Cuma mesajları atılmaya başlanmıştır. Daha pratik olduğu için çeşitli Cuma mesajları vardır. İyi dileklerde bulunulan hayırlı bir Cuma geçirilmesi için bu şekilde Cuma mesajları internette mevcuttur. Bunlardan en anlamlı ve en güzel olan Cuma mesajlarını bizler sizler için aşağıda derledik. Sizler de bu Cuma mesajlarından istediğiniz bir tanesini seçerek yakınlarınıza gönderip hayırlı cumalar dileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

En Güzel Cuma Mesajları

-Kul nâfilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum (Kudsi Hadis) cumanız mübarek olsun.

-Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Haberin Devamı

-Yüce Allah mübarek cuma hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin. Ülkemize selamet ve dirlik versin inşallah. Hayırlı Nurlu Cumalar.

-Rabbim! Benim hatalarımı, bilmeden yaptıklarımı, işimde aşırıya gitmemi ve Senin benden çok daha iyi bildiğin hallerimi af eyle. Yüce Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen; kasıtlı yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle! (Amin) . Hayırlı Cumalar.

-Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

-Allah’ım hamd Sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde alemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümit etmeyi nasip et. Cumanız mübarek olsun.

-Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Cumanız Mübarek Olsun.

-Kalplerde güller kurumuştu, yürekler buruk kalmıştı, sevgiler hasretti sevgiye, bu gün bir gül doğdu. Bu gülün tomurcuğunu ekin kalbinize, sulayın gülünüzü, gözyaşınızla, büyütün gülünüzü sevginizle, koklayın gülünüzü, duyun muştu kokusunu yüreğinizde, açın kalbinizi, girin gül bahçenize, sessizce eğilin bir güle, usulca koklayın bu gülü, güzelce alın elinize, verin sevdiğinize o tatlı gülü, çünkü o gül peygamber gülü. Cumamız gül kokulu olsun. Hayırlı cumalar.

-Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek, endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun.

-Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi. Toprağa ne ekildi de bitmedi. Bu dünya’ya kim geldi de gitmedi. Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi. Allah’ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi. Kim Allah dedi de O yetişmedi. Kim gizli gizli yalvardı da O işitmedi. Kim Rabbim dedi de O buyur kulum demedi. Rabbimizin buyur kulum hitabıyla müşerref olanlardan olmamız dileğiyle… Hayırlı Cumalar!

-Allah'ım ! Rahmet, şefkat ve merhametine sığınarak huzurunda el açıyor, korku ve endişe içinde olan fakirlerin, yoksulların, ihtiyaçları ızdırar derecesine ulaşmış muhtaçların lisanıyla yalvarıyoruz: Bize dünyada tastamam bir afiyet ve ötelerde de Cennetini ve Rıdvanını ihsan eyle .ne nefsimizin ne de kullarından herhangi birisinin acımasızlığıyla bizi göz açıp kapayıncaya kadar olsun baş başa bırakma. Amin! Hayırlı Cumalar.

-Yine takvim yaprakları Cuma’yı gösteriyor, Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere esenlik versin. Ahir zaman fitnelerinden, kazalardan, belalardan, sıkıntılardan, şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun. Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun. Selam ve DUA ile hayırlı cumalar.