Gazete Vatan Logo

24 bebek hayata tutundu

‘Türkiye’nin Somali’ye hediyesi’ olan Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, iki ayda 24 yenidoğan, hayata tutundu. Tesiste, yoksul hastalara ücretsiz hizmet veriliyor.

24 bebek hayata tutundu

Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son iki ayda, 24 yenidoğan, yapılan başarılı operasyonlarla hayata tutundu. Somali’deki tek çocuk cerrahisi merkezi olan hastanede, nadir görülen ve zor operasyonlar, Op. Dr. Yeliz Yılmaz başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi. Ayda 20 bin hastaya sağlık hizmeti sunulan ‘Türkiye’nin Somali’ye hediyesi’ olma özelliği taşıyan tesiste, yoksul hastalara ücretsiz hizmet veriliyor.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nca (TİKA) inşa edilen hastane, beş yıl süreyle iki ülke tarafından müşterek işletilecek ve Somali’ye bedelsiz devredilecek. Hastanede, kadın doğum, çocuk, üroloji, beyin cerrahi, plastik cerrahi, dahiliye, genel cerrahi, anestezi, göz ve diş hekimliği branşlarında hasta kabul ediliyor. Tesiste, 12 yoğun bakım, 14 yenidoğan yoğun bakım yatağı, 20 kuvöz, dört ameliyathane, doğum odası, radyoloji ve laboratuvar üniteleri yer alıyor.