Gazete Vatan Logo

23 yaşında 30 bin kişiyi 37 milyon lira dolandırdı

İzmir’de kurduğu reklamcılık şirketi aracılığıyla internet üzerinden ‘Kâr payı vereceğim’ diyerek üye yaptığı 30 bin kişiyi yaklaşık 37 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 23 yaşındaki Zeynel Okan B. İstanbul’da yakalandı.

23 yaşında 30 bin kişiyi 37 milyon lira dolandırdı

Zeynel Okan B., İzmir’de internet reklamcılığı amacıyla bir şirket kurdu. İnternet üzerinden 30 bin kişiyi üye yapan ve ‘Kâr payı vereceğim’ diyerek üyelerden yaklaşık 37 milyon lira toplayan Zeynel Okan B. ortadan kayboldu. Eskişehir’de oturduğu belirlenen ve Eskişehir’de de çok sayıda kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı öne sürülen Zeynel Okan B.’yi yakalamak için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Zeynel Okan B.’nin, şirketin bankada bulunan paralarını önce kız arkadaşı ile birinci ve ikinci derecede yakınlarının banka hesaplarına havale yaptığı, daha sonra bu paraları alıp İstanbul’a kaçtığı belirlendi.

Arkadaşlarına lüks araçlar rezidanslar aldı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kendisine ve İstanbul’daki arkadaşlarına lüks araçlar ile rezidans daireler satın alan Zeynel Okan B.’yi İstanbul’da yakaladı. Eskişehir’e getirilen Zeynel Okan B. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Haberin Devamı

Sistemi nasıl işletiyordu?

Vurguncu site nasıl para kazandırdığı hakkında şu bilgileri veriyordu;
“Epitelyum grup, merkez ofisi İzmir’de ve şirket Türk şirketidir. Ayrıca Epitelyum şirketinden ilerleyen zamanlarda normal kazançlarınızın yanında bonus olarak para ödülleri, uzun süreli kiralık araç sahibi olma imkanı veya kendinize ait özel bir araba da kazanabilirsiniz. Epitelyum grup 09.01.2017 tarihinde resmi olarak kurulan internet reklam ağı şirketidir. Epitelyum reklam yapacağı firmalar adına Google da reklam alanları kiralayarak, bu kiraladığı yerlerde anlaştığı firmaların reklamlarını yapmaktadır.
Epitelyum’dan para kazanmak için 150 TL lik reklam paketinden almamız gerekiyor. Bu reklam paketi bize tam 600 gün boyunca para kazandıracak ve 150 TL paramız 600 gün sonunda 900 TL ye kadar kazanç sağlayacak. Kazanmış olduğumuz para günlük olarak bize yansır ve kazandığınız parayı ister aylık ister günlük çekebilirsiniz. Bu arada istediğiniz kadar reklam paketi alabilirsiniz.
Her reklam paketlerinin vergisi devlete ödenmekte ve bir reklam paketi vergiler ile birlikte 150 TL den 177 TL ye çıkıyor. Baktığınız zaman 177 TLlik bir reklam paketi bize 600 gün boyunca para kazandıracak ve her reklam paketinden toplamda 900 TL kazanacağımızı düşünürsek oldukça karlı bir iş diyebiliriz. Epitelyum grup şirketinde reklam paketleri kazançlarının yanında başarı bonusu olarak ekstra para ve araba ödülleri de var.
Aldığınız reklam paketleri sayesinde eğer web siteniz varsa sitenize tıklama getirebilirsiniz. Ya da facebook sayfanız yada her hangi bir sosyal medya içeriğinize tıklama getirebilirsiniz. Kazançlarınız her gün otomatik olarak sisteme yansır. Reklam paketi için ödediğimiz ücreti 100 günde çıkarmış oluyoruz ve geriye kalan 500 gün boyunca reklam paketimiz bize para kazandırmaya devam edecek.
Epitelyum şirketinde ekip kazancıda mevcuttur. Eğer siz şirketi birine tavsiye eder ve şirket sizin sayenizde birisine reklam paketi satışı yaparsa size sattığınız reklam paketinden ekstra para kazandırmaktadır
Epitelyum gruptan para kazanmak için yapmamız gereken bütçenize uygun sayıda reklam paketi alıp her reklam paketinden günlük %1 kazanç elde etmektesiniz. Her reklam paketinin ömrü 600 gündür. Bütün bunların yanında ekip kurarsanız ekip bonusu olarak araba ve ekstra para kazanma şansına da sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı