Gazete Vatan Logo

23 saat sonra ihbar!

Deniz bisikletiyle açılan 5 gençten henüz haber alınamadı, valilik, kayıp gençlerle ilgili ihbarın kendilerine olaydan 23 saat sonra yapıldığını açıkladı.

23 saat sonra ihbar!

İstanbul Kumburgaz Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genci arama çalışmaları havadan, denizden ve karadan devam ediyor. İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamada “Pazartesi saat 15.00 sıralarında AFAD ve güvenlik birimlerine ulaşan bilgi üzerine denizde kayboldukları düşünülen Şükrü Kahraman, Mikail Çelik, Yusuf Büyükizgi, Serdar Demir ve Doğan Demir adlı 5 kişinin arama faaliyetlerine haber alındığı ilk andan itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından başlanmıştır. Açıkta ve kıyıya yakın yerlerde 1 büyük ve 1 küçük bot ve 5 dalgıç marifetiyle yüzeyden ve su altında arama faaliyetleri icra edilmektedir” denildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sahillerde kiralanan deniz bisikletleri ve benzeri araçlarla ilgili hukuki bir belirsizlik ve yetki karmaşası olduğunu belirtti. Akgün yasal bir düzenleme yapılıncaya kadar inisiyatif kullanarak Büyükçekmece’de deniz bisikletlerine el koyduklarını söyledi. Kumburgaz sahilinde geçtiğimiz yaz mevsiminde de 4 kişinin benzer şekilde yaşamını yitirdiğini belirten Akgün “Yasal bir düzenleme yapılmadığı takdirde bu saatten sonra Büyükçekmece ilçesinin sınırları içerisinde hiç kimse deniz bisikleti ve benzeri araçları kiralamayacak. Hepsine el koyuyoruz. Başka türlü alabileceğimiz bir tedbir yok. Turizm belgeli tesislerde bu tür deniz araçları güvence altına alınmış. Onun dışındakiler güvence altında değil. Durum böyle olunca da bu tür araçlara binen vatandaşların hayatı her an tehdit altındadır” dedi.

Haberin Devamı

Kıyıya çekemedi

Burak Özçelik isimli vatandaş Pazar günü tanık olduğu olayı anlattı: “Yaklaşık 200-250 metre açıkta bir deniz bisikleti vardı. İçerisindeki insanları saymadık ama kalabalıktı. Eşimle de teyit ettiğime göre ’4- 5 kişi vardı’ dedi. Fazla rüzgar olduğu için açılıyorlardı. Bir sürat teknesi çekmeye çalıştı ama kıyıya çektiğini teyit etmiyorum. Gelmedi yani. Kıyıya getiremedi. Bir tane de mavi vardı. Sol tarafta kalıyor. Mimarobaya doğru. Onu bir arkadaşımız çekti. Fakat bu arkadaşların olduğu, tabii onlar mı bilemiyorum çekmeye çalıştı ama çekemedi. Açıldığını gördük.”

Haberin Devamı