Gazete Vatan Logo

23 Kasım evde bakım maaşı yatan iller: Evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

23 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri? sorusu, evde bakım maaşı ödemesi alan vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başını çekiyor. Bakıma ihtiyacı olan engelli ile yaşlıları destelemek için verilen evde bakım maaşı, birçok ilde yatmaya başladı. İşte evde bakım maaşı yatan illerin listesi…

23 Kasım evde bakım maaşı yatan iller: Evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Evde bakım maaşı 23 Kasım 2019 tarihinin en yoğun araştırılan konusu oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte evde bakım maaşı yatan illerin listesi…

23 KASIM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınlandı mı? sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyordu. 23 Kasım 2019 tarihli evde bakım maaşları yatırıldı.

Evde bakım parası yatırılan iller şöyle:

1- Amasya

2- Kırıkkale

3- Edirne

4- Tokat

5- Ordu

6- Bayburt

7- Adıyaman

8- Manisa

9- Samsun

10- İstanbul

11- Denizli

12- Kırklareli

13- Bolu

14- Mersin

15- Konya

16- Ankara

17- Bilecik

18- Şanlıurfa

19- Sakarya

20- Zonguldak

21- Afyonkarahisar

22- Uşak

23- Diyarbakır

24- Osmaniye

25- Aydın

26- Kırşehir

27- Hatay

28- Antalya

29- Çanakkale

30- Elazığ

31- Van

32- Şırnak

33- Karabük

34- Balıkesir

35- Çorum

36- Muğla

37- Bursa

38- İzmir

39- Adana

40- Trabzon

41- Düzce

42- Kayseri

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

e Devlet'in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabilir.

Haberin Devamı

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Kasım ayı evde bakım aylığı yatan iller sorgulama ekranı:

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA SAYFASI

SMS İLE DE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULANABİLİYOR

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak da evde bakım maaşlarını sorgulayabilir.

Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı, temmuz itibariyle bin 383 TL, özel bakım merkezlerinde hizmet alan bakıma muhtaç engellilerin maaşı, 2 bin 767 TL.

KİMLERE EVDE BAKIM MAAŞI VERİLİR? EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELER?

1. Evde bakım maaşı almak için t20am teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından düzenlenmiş engel oranının en az %50 olan ve “ağır engelli” bölümünde “evet” yazan rapor gerekmektedir.

Bu maddede küçük çocuklar için ekstra bir durum söz konusudur. Küçük çocuklar zaten bakıma muhtaç oldukları için yaşıtlarına göre gerilik ancak yaşları ilerledikçe kendisini göstermektedir ve erken yaşta alınan sağlık kurulu raporlarında engel oranının tespiti bu sebeple zorlaşmaktadır. Bu yüzden küçük çocuklar için bu rapor süresiz olarak değil de 1 veya 2 senelik süreler dahilinde verilir. Ayrıca raporda bulunan ağır engelli ibaresi de işaretlenmez.

Haberin Devamı

2. Bakıma muhtaçlık kriterleri için bakıma muhtaç engelli tanımını irdelememiz yeterli olacaktır. Bakıma muhtaç engelli, yeme, içme, tuvalet, banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını tek başına yerine getirmekte zorlanan ya da hiç yerine getiremeyen ve hayatını devam ettirmek için sürekli başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan kişidir.

3.Engellinin bulunduğu hanede yaşan tüm vatandaşların kişi başı geliri asgari ücretin 2/3 ünü geçmemelidir. Ancak bakmakla yükümlü olmadığı halde bir engelli vatandaşa bakanlar için hanedeki tüm gelir dikkate alınmaz sadece engellinin kendisine ait gelirlerin net asgari ücretin 3/2’ü geçmemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı