Gazete Vatan Logo

23 bin dolara kutup turu

Ruslar uzaydan sonra şimdi de kutba turist götürmeye başladı

UZAY turizmini başlatarak başarıyla yürüten Ruslar, 23 bin dolar veren meraklı turistler için Kuzey Kutbu'na gezi turları başlattı.

Ruslar'ın 50 Let Pobedi (Zaferin 50'nci Yılı) adlı, atomla çalışan buzkıran gemisinin yapacağı bu turların ilki Rusya'nın Kuzey limanlarından olan Murmansk'tan yola çıktı. İlk turda yer alan 120 yolcunun büyük bölümünü Amerikalı ve Avrupalı turistler oluşturuyor. Turistler bu gezi sırasında buzdağlarını, belli başlı fiyortları ve Franz Josef topraklarını görmenin yanında Kutup ayılarını, Kutup tilkilerini ve fokları da doğal yaşamları içinde seyretme olanağı bulabilecek. Benzer turlar Arjantinliler tarafından Antarktika için düzenlenmesine karşılık atom buzkıran gemisiyle Kuzey Kutbu deneyiminin çok daha ilginç ve daha çok ilgi görmesi bekleniyor. Geziye katılanlar 12 gün sürecek olan bu macera dolu gezi için ise 23 bin dolar ödeyecekler.

Henüz ilk turistik turuna çıkan ve çok fazla reklamı yapılmayan bu tura bir süre sonra başta Rus zenginleri olmak üzere birçok kişinin rağbet etmesi bekleniyor. Araştırmacılar ve bilim adamları haricinde el değmemiş yerler olarak bilinen Kuzey Kutbu'nun bazı bölgeleri Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin tarafından bizzat özel doğal koruma alanı olarak seçilmiş ve kanun çıkartılarak korumaya alınmıştı.

Haberin Devamı