Gazete Vatan Logo

229 kiloluk obeze tüp mide!

Cuma Özalbayrak dünyada tespit edilen iki hastadan biri

Dünyada tokluk hissetmeyen iki hastadan biri olduğu belirlenen Cuma Özalbayrak’a, ‘oniki parmak bağırsağını devre dışı bırakma ve tüp mide’ ameliyatı başarıyla uygulandı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nce gerçekleştirilen araştırmada, dünyada tokluk hissetmediği tespit edilen iki hastadan biri olduğu belirlenen Cuma Özalbayrak, 15 yaşından itibaren sürekli yiyerek 229 kiloya ulaştı. Özalbayrak’ın, götürüldüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tahlil ve inceleme sonucunda tokluk hissetmediği tespit edildi. Daha sonra İngiltere’de, Cuma Özalbayrak’ın DNA’sı incelendi. Araştırmada günlük ritim düzenlemesini ve açlık-tokluk hissini kontrol eden hormonda bozukluk tespit edildi. Kilosu nedeniyle nefes alamadığı için kritik durumda olan Özalbayrak, Dicle Üniversitesi Hastanesi Endokrin Servisi’nde gerçekleştirilen yoğun tedavi ve özel diyet sonucu 4 ayda 46 kilo vererek 183 kiloya indi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alparslan Tuzcu, Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Mesci ile hastanın ameliyat edilmesi için bağlantı kurdu.

Ameliyat 5 saat sürdü

Cuma Özalbayrak’a, Doç. Dr. Ayhan Mesci ve ekibi tarafından oniki parmak bağırsağını devre dışı bırakma ve tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde laparoskopik yöntemle yapılan ameliyat 5 saat sürdü. Mesci, operasyon sonrası döneminin sorunsuz olduğunu belirtti.

Dile taktığı plastik yamayla zayıflatıyor

ABD’NİN California eyaletinde doktor Nicholas Chugay, plastik bir yamanın dil üzerine dikilmesiyle yeni bir zayıflama yöntemi uyguluyor. Chugay, 10 dakika süren bir işlemle dil üzerine dikilen plastik yamanın katı gıda tüketimini son derece acı verici bir hale getirdiğini böylece 1 ayda 10 kilo vermeyi sağladığını belirtiyor. Tıp çevrelerince ‘barbarlık’ ile suçlanan Chugay, yöntemin herhangi bir risk taşımadığını çünkü kimsenin bandı yutmadığını söyledi. Dillerine yama dikilen kadınlar, sadece sıvı gıda maddeleriyle beslenebiliyor.

Haberin Devamı