Gazete Vatan Logo

22 Mart Ehliyet Soruları ve Cevapları

Ertelenerek bugün yapılan ehliyet sınavının ardından gözler 22 Mart Ehliyet Soruları ve Cevaplarına çevrildi. 2015'te yapılan ikinci sınavı olan 22 Mart Ehliyet Soruları ve Cevapları için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavına ehliyet almak isteyen tüm vatandaşların girmesi gerekiyor. Sınavdan geçer not alan kişiler, direksiyon sınavına da girerek ehliyet almaya hak kazanmaktadır. 22 Mart tarihinde yapılan ehliyet sınavının ardından ehliyet soru ve cevapları da yayınlanacak. MEB tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte ehliyet sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı da belirtildi. Yapılan açıklamaya göre 22 Mart ehliyet sınav soru ve cevapları Salı günü yayınlanacak. Salı gününden itibaren sınava giren kişiler, bu soru ve cevapları inceleyebilir. Bu soru ve cevaplara bakarak, girdiğiniz ehliyet sınavından ne kadar puan aldığınızı öğrenebilirsiniz.

22 MART EHLİYET SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

Sınav Ertelendi

Herkes 21 Mart günü olmasını beklerken, yapılan açıklama ile birlikte sınavın ertelendiği açıklandı. Bu nedenle ehliyet sınavı 22 Mart tarihinde yapılarak gerçekleştirildi. Yapılan yazılı açıklama ile duyurulan bu gelişmenin ardından sınav soru ve cevaplarının açıklanması da gecikmiş oldu. Adaylar bugün girdikleri sınavın ardından soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Haberin Devamı

Diğer ehliyet sınavları ne zaman yapılacak

Ehliyet sınavları bir yıl içerisinde 6 kere yapılmaktadır. Genel olarak iki ayda bir yapılan ehliyet sınavlarına girmek isteyenlerin bir kurs üzerinden başvuru işlemlerini yapması ve eğitimini alması gerekmektedir. Bu bakımdan ehliyet sınav tarihlerini takip edilmesi yeterli olmaktadır.

2015 yılında yapılacak 3. ehliyet sınav tarihi; 27 Haziran 2015 Cumartesi, 2015 yılında yapılacak 4. ehliyet sınav tarihi; 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 2015 yılında yapılacak 5. ehliyet sınav tarihi; 10 Ekim 2015 Cumartesi, 2015 yılında yapılacak 6. ehliyet sınav tarihi;12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınavlara girmek isteyen adayların sınav tarihi öncesinde başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Ayrıca sınava girmek için gerekli ücretlerinde sınav tarihinden önce ilgili yerlere yatırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sınavı Kazanamayanlar Ne Olacak?

Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte sınavı kazanan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak ve bir kez daha sınavdan geçecek. Bu sınavı da veren kişiler, ehliyet almaya hak kazanacak. Yazılı sınavdan geçer not alamayanlar ise bir kez daha sınava girerek gerekli puanı almaya çalışacak. Bu konuda kişilerin tekrar sınava girme hakkı bulunuyor.