Gazete Vatan Logo

2020 Yılı MEB Yönetici Atama Sınavı başvuruları başladı mı? 2020 Yılı EKYS ne zaman? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’na (2020-MEB-EKYS) hazırlanan binlerce eğitim görevlisi, EKYS’nin ne zaman olacağını ve başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki 2020 Yılı MEB Yönetici Atama Sınavı başvuruları başladı mı? 2020 Yılı EKYS ne zaman? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? Sınava başvuracak adaylarda aranan en önemli şart ne? İşte detaylar…

2020 Yılı MEB Yönetici Atama Sınavı başvuruları başladı mı? 2020 Yılı EKYS ne zaman? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’na (2020-MEB-EKYS) ne zaman? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? soruları internette adaylar tarafından araştırılıyor. Ocak ayı içerisinde başvurularını gerçekleştirecek ve sonrasında belirlenecek olan sınav yerlerinde ter dökecek olan adaylarda aranan en önemli şart ne? 2020 Yılı EKYS ne zaman? Sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

SINAVA BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN EN ÖNEMLİ ŞART NE?

Sınava başvuracak adaylarda aranan en önemli şart Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaktır. Yazılı sınava öğretmenler, müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları, hâlen yönetici olarak görev yapanlar başvuru yapabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS)" olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS) Duyurusu yayınlandı. Buna göre başvuru tarihi, sınav tarihi ve sınav sonuç tarihi belli oldu.

Haberin Devamı

2020 Yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı başvuru ve sınav tarihi ile ilgili detaylar belli oldu. ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı giriş belgeleri sınavdan önce yayınlanacak.

2020 MEB-EKYS NE ZAMAN?

15 Mart 2020 tarihinde uygulanacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına (2020-MEB-EKYS) başvuracak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmalıdır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS) 15 Mart 2020 tarihinde yapılacak. Başvurular 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi 13 Şubat 2020 olarak belirlendi. Sınav Sonuçları 9 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

2020 MEB-EKYS ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar 28 Şubat-12 Mart 2019 tarihleri arasında, ÖSYM adına aşağıdaki bankalara 180,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığıyla yatırılabilecektir.

Haberin Devamı

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından TL olarak kredi kartı/banka kartıyla da yatırabileceklerdir.

ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS) kılavuzuna göre, MEB'e bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenecek sınava başvuranların, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olması gerekiyor.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ…