Gazete Vatan Logo

2020 Mevlit Kandili ne zaman? İşte Diyanet dini günler takvimi ve Mevlit Kandili tarihi...

Hazreti Muhammed'in doğum günü nedeniyle rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla pek çok vatandaş '2020 Mevlit Kandili ne zaman?' sorusunu araştırıyor. Peki, 2020 Mevlit Kandili ne zaman? İşte Diyanet dini günler takvimi ve Mevlit Kandili tarihi...

2020 Mevlit Kandili ne zaman? İşte Diyanet dini günler takvimi ve Mevlit Kandili tarihi...

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili, müslümanlar açısından önemli gün ve geceler arasında yer alıyor. Peki, 2020 Mevlit Kandili ne zaman? İşte Diyanet dini günler takvimi ve Mevlit Kandili tarihi...

Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Sözlükte "doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlit, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini günler takvimine göre Mevlid Kandili ekim ayı içerisinde idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili, hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan bu hayırlı gün Müslümanlar için büyük bir anlam ifade ediyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişi olan Mevlit Kandili'nde ibadetler ve dualar edilecek.

Haberin Devamı

Mevlid Kandili 2020 yılında 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Bu kandil yılın son kandili olacak.

Regaib Kandili 27 Şubat’ta, Mirac Kandili 21 Mart’ta, Berat Kandili 7 Nisan’da, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs’ta idrak edildi.

MEVLİT KANDİLİ FAZİLETİ VE ÖNEMİ

Bu gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Haberin Devamı

MEVLİD KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Sadece Mevlid Kandilinde yapılması gereken özel ibadetler yoktur. İşte her kandil gecesinde yapılması gereken ibadetler:

Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.