Gazete Vatan Logo

2020 McLaren Speedtail resmen ortaya çıktı!

İngiliz süper otomobil devi McLaren, yeni süper otomobili Speedtail'ı tanıttı. Peki, 402 km/s maksimum hıza ulaşabilen Speedtail'in diğer özellikleri neler? İşte ayrıntılar...

2020 McLaren Speedtail resmen ortaya çıktı!

Woking merkezli ekibin 1990'larda ürettiği ünlü F1 modelinin manevi halefi olarak görülen Speedtail, Bugatti Chiron gibi makinelerle mücadele edecek. Motor1'ın haberine göre, Fransız model Bugatti Chiron , üstün performans için 1500 bg'lik gücüne güvenirken McLaren, çıtayı farklı boyutlara taşımak için aerodinamik gelişimi merkeze koymuş.

Speedtail'ın Volkswagen XL1'i andıran gövdesi karbon fiberden imal edilmiş ve hava sürtünmesini minimuma indirecek şekilde tasarlanmış. Gözyaşı damlası şekli ile sağlam bir aerodinamik taban yakalayan Speedtail'in gizli silahı ise karoser üzerine eklenen minik detaylar. Bunun en güzel örneği, hava akımını yarıklara daha iyi iletmek amacıyla ön jantlara eklenen kapaklar.

Sürüklenmeyi azaltmak için geleneksel yan aynalar ise yerlerini içeriye gizlenebilen kameralara bırakmış. Yüksek sürat için ayarlanan "Velocity" modunda kameralar kapılar içine gömülürken yerden yükseklik 35 mm kadar azaltılıyor.

Esnek karbon fiber malzeme sayesinde hidrolik tahrikli arka kanat, ayrık bir parça olmaktan ziyade arka panel ile bütün olarak tasarlanmış.

Haberin Devamı

Benzin-hibrit güç ünitesinden 1050 bg üretebilen Speedtail'in 300 km/s hıza ulaşması sadece 12.8 saniye sürüyor.

Bu değer, McLaren P1'e göre 2.7 saniye daha hızlı. Güç ünitesinin detayları açıklanmadı fakat tahminimiz, Senna'nın 4.0 litrelik V8'i ile P1'in hibrit sisteminin harmanlandığı yönünde. Pirelli P-Zero lastikler ise Speedtail'e özel üretilmiş.

McLaren F1 gibi merkezi koltuk yerleşimine sahip Speedtail'in yolcu koltukları sürücünün her iki yanına yerleştirilmiş. Eşya depolama alanları ise aracın burnuna ve arka bölümüne konumlanmış. Speedtail'in kabini, performans odaklı dış ve iç tasarıma rağmen oldukça lüks. Üç kollu direksiyon simidini 3 adet dokunmatik ekran çevreliyor.

Aracın birçok fonksiyonu ise tavandaki panelden kontrol edilebiliyor. Elektrokrom ön cam ise Speedtail'in iç bölümüne giren ışık miktarını ayarlayabiliyor. Sadece 106 adet üretilecek McLaren Speedtail'ın teslimatları 2020'nin başında start alacak.

Haberin Devamı